Roditelji prekinuli štrajk i vratili se kućama: Zadovoljni smo, pravda je zadovoljena! - Volim Podgoricu

Roditelji prekinuli štrajk i vratili se kućama: Zadovoljni smo, pravda je zadovoljena!

Jutro nakon što su ljekari bjelopoljske Opšte bolnice Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević suspendovani, a doktor Tomislav Jeremić dao otkaz, otac jedne od inficiranih beba Eldin Salemović za CdM kaže da se ne osjeća kao pobjednik, iako je zadovoljan što je, neka vrsta pravde zadovoljena. To, dodaje, neće vratiti izgubljeni život, a ni izbrisati patnju kroz koju su svi prošli, ali će, možda spriječiti nove tragedije.

Nakon što su čuli vijest o suspenziji i otkazu ljekara, otac bebe koja je preminula usljed infekcije Slaviša Knežević i očevi inficiranih beba Predrag Karišik, Eldin Salemović i Vučić Rakonjac su poslije sedam dana prekinuli štrajk glađu ispred Opštine Bijelo Polje.

“Ne štrajkujemo više, povukli smo se kad smo pogledali Rješenja o suspenziji na papiru. Sad smo u svojim kućama”, rekao nam je Salemović.

Ne osjeća kaže sreću, samo malo zadovoljstvo što su uspjeli da štrajkom promijene stanje u bolnici.

“Ovdje ima najmanje razloga da se bilo šta slavi, i ovdje je najmanje riječ o nekakvoj pobjedi. Ovo je jedna velika nesreća koja je zadesila nas, i poslije svega što smo preživjeli, morali smo da čekamo godinu dana da se zakon konačno ispoštuje. Naravno, drago mi je što je ispoštovan, ali ne osjećam nikakvu posebnu radost. Ovo je više tuga, od starta, nego radost”, rekao je Salemović.

Korisnici društvenih mreža juče su, nakon naredbe Komunalne policije da roditelji sklone dušeke i ćebad, pokrenuli akciju #ĆebeUp, u znak podrške roditeljima. Mnogi su komentarisali da je sramotno to što, poslije lične tragedije, roditelji moraju da leže na pločniku, te da su jedno pravila i zakoni, a drugo ljudskost.

“Svakako da nam je značila podrška, posebno nevladinih organizacija. Istakao bih ljude iz NVO Alternativa koji su nam dali veliku snagu,ali i sve ostale. Ja nijesam mogao sve da ispratim na internetu šta se događalo, ali znam da je podrške bilo”, rekao je Salemović.

I dalje je, kaže, iscrpljen od štrajka i hladnoće.

“Ipak, osjećam se dobro, nadam se da neću imati nikakvih zdravstvenih problema, za sada je sve ok, a čini mi se da je tako i sa ostalim očevima”, zaključio je Selimović.

Podsjetimo, Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jele Cimbaljević optuženi su za teško djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com