Milačić ambasadama NATO država: Ne šaljite pozivnicu Crnoj Gori, rizikujete da destabilizujete ovu zemlju

Ukoliko vaše Vlade, početkom decembra, daju zeleno svjetlo za pozivnicu Crnoj Gori za članstvo u NATO savez ozbiljno rizikujete da destabilizujete ovu zemlju.

Ukoliko se zbog vaših intresa i intresa NATO alijanse odlučite na taj korak, treba da znate da time učestvujete, ne samo u geopolitičkoj šahovskoj razmjeni poteza, već i u jednoj unutarpolitičkoj igri. U njoj pozivnica – da i ne govorim o samom članstvu – znači politički kiseonik za kriminogena pluća onih koji četvrt vijeka nedemokratski vrše vlast u Crnoj Gori.

Ukoliko pošaljete pozivnicu iz temelja ćete i formalno započeti dijeljenje Crne Gore po još jednoj osnovi. Podjele su karta na kojoj crnogorska oligarhija odveć dugo vlada.

Ukoliko uputite poziv to će biti cementiranje autokratije. Jer: društvo u kojem se na protestima 24. oktobra – uzmimo samo to za primjer – policija stavila iznad Ustava i nasumično prebijala građane po ulicama, neke umalo i ubila, nije društvo koje treba da odlučuje o NATO savezu već o elementarnoj egzistenciji građana na udaru Vlasti.

Ukoliko se odlučite za pozivnicu biće to kao da čovjeka koji boluje od teške bolesti (a mi bolujemo od najtežeg: nesmjenjivosti dvadesetšestogodišnje autokratije) pozivate da se odredi o nečemu o čemu, zbog zdravstvenog stanja, nije sposoban.

Ukoliko uputite pozivnicu to neće biti – kako ovdašnja vrhuška govori kroz usta svoje pozamašne propagande – pozivnica cijelom narodu i državi. Suprotno: to je pozivnica koja je potrebana samo malom krugu ljudi okupljenom oko šefa zemlje, koja će im produžiti ionako predug politički vijek.

Ukoliko pozivnica stigne to znači da potpuno priznajete kriminogenu elitu na vlasti, do guše involviranu u organizovani kriminal. Da joj time dajete legitimitet. Da joj time dajete da vodi proces koji ona ne smije da vodi. Pazite dobro: to se zove – saučesništvo.

Ukoliko pozivnica dođe time popločavate put da se odluka o tako važnoj temi za jedno društvo donese u organizaciji vladajuće strukture koja je – vdijeli smo u aferi Snimak – stručnjak za izborne manipulacije, prevare i zloupotrebe. U Crnoj Gori, znate vi to odlično, ne postoje slobodni izbori. Kako onda da odlučujemo o NATO savezu?!

Još više, još nedemokratskije: naša Vlada uveliko namjerava da odluku o NATO alijansi ne donese na referendumu (čak i uprkos činjenici da ovdje ne postoje slobodni izbori i referendumi), već skupštinski, iako je naš Pokret objelodanio Vladin podatak da je 84 odsto građana za to da se odluka donese na referendumu!

Stoga, ukoliko Vi i Vaše Vlade našoj Vladi ipak pošaljete pozivnicu – u trenutku kada se naše društvo bori protiv poslednje autokratije u Evropi, zahtijevajući istinsku demokratizaciju i nužne reforme – onda će to značiti da ne želite dobro našem narodu i zajednici. Da nas gurate u bezdan podjela. Da nas zloupotrebljavate. Da se igrate sa nama.

Ukoliko na adresu Vlade Crne Gore stigne vaša pozivnica to će značiti da ne poštujete volju građana. U aferi Depeša (otkrio Pokret za neutralnost) – koja je crno na bijelo pokazala sve manipulacije Vlade koje se tiču spoljne politike  – vidjeli smo da se istraživanja javnog mnjenja o NATO integracijama falsifikuju čak i za 11 procenata, u korist Vlade!

Posvjedočili smo tom prilikom: građani su velikom većinom protiv NATO integracija, a za neutralnost. Ukoliko nijeste detaljno propratili aferu Depeša možemo vam, radi boljeg upoznavanja, dostaviti sva dokumenta, a nema ih malo. Da se uvjerite iz prve ruke.

Ukoliko date odobrenje za pozivnicu to će značiti da je šaljete na ruke sedmostrukom (da li bi Vi dozvolili da u Vašoj zemlji neko vlada 26 godina?!)  premijeru Milu Đukanoviću, osobi koja je u presudi Kasacionog suda Italije, 2004. godine, okarakterisana kao “opasan međunarodni kriminalac” za koga je zatraženo hapšenje!

Ukoliko pošaljete pozivnicu ona će stići na ruke osobi čije se ime nalazilo, sada je arhivirano, na prvom mjestu među petnaest osoba osumnjičenih za mafijaško udruživanje, političaru za kojeg je nekadašnji ministar finansija Italije i dugogodišnji šef državne Agencije za borbu protiv mafije Otaviano del Turko kazao: “Bez Đukanovića ne bi bilo Prudentina, najmoćnijeg, najbogatijeg i najopasnijeg švercera na Mediteranu. S druge strane, bez Prudentina ne bi bilo Đukanovića.”

Ukoliko se ipak, i pored svega navedenoga, a navodim samo detalje, odlučite za pozivnicu, to će – u suštini – biti nedemokratski čin. To će biti demonstracija moći manje ili više velikih sila, Vaših Vlada, koje ne intresuje duh jednog naroda koji se bori za slobodu.

Ukoliko pošaljete pozivnicu otvorićete Pandorinu kutiju. Crnoj Gori ne treba pozivnica za NATO, nama treba pozivnica za demokratiju. Ne treba nam pozivnica za NATO, treba nam pozivnica za normalno društvo. Ne treba nam pozivnica za NATO, treba nam pozivnica za smjenjivost vlasti.

Takve “pozivnice” ne mogu i ne smju da stignu spolja, već iznutra, odozdo, od oslobođenog građanina, koji će napokon da se demokratski i građanski pobuni i kaže: dosta je!

Ukoliko zaista želite (a globalno istorijsko iskustvo i aksiomi geo-politike nas upućuju da sumnjamo u to)  da čujete što misli narod Crne Gore, o bilo kojoj temi, pa i NATO savezu, onda sačekajte da se zemlja demokratizuje, pa da postane sposobna da na bazi slobodnih izbora i procedura, kao zrelo društvo, odgovara na postavljena pitanja, iznutra i spolja. Riječju: demokratija, pa ostalo!

Ukoliko se, pak, oglušite o sve ovo, pa pozivnica stigne u neslobodnu i nesigurnu zemlju, kakva je Crna Gora sada, znajte da će i sudbina pozivnice (i našeg eventualnog članstva koje se tom i tako upućenom pozivnicom trasira) biti ista: nesigurna.

Na koncu: ukoliko pošaljete pozivnicu, pa, time, odlučite da vam Milo Đukanović i njegovi uzurpatori demokratije budu nosioci procesa odgovaranja na nju; pa se na bazi takve pozivnice donese odluka u skupštini, ili čak na neslobodnom referendumu o učlanjenju u NATO; ukoliko se to dogodi – znajte da takav proces nikada neće biti prihvaćen od strane našeg naroda.

Ukoliko se to desi, budite ubijeđeni, Vi “veliki”, da ćemo kao društvo, mi “mali”, makar oni slobodni djelovi nas, dati sve od sebe da se takav eventualni razvoj situacije, da se takav proces – poništi.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close