Piperović: Predložiću saslušanje 11 svjedoka iz Mađar Telekoma - Volim Podgoricu

Piperović: Predložiću saslušanje 11 svjedoka iz Mađar Telekoma

Advokat Zoran Piperović kazao je da će u okviru istrage koju je Specijalno tužilaštvo pokrenulo protiv njegovih klijenata Miodraga Ivanovića i Olega Obradovića bivših čelnika Telekoma predložiti istražiteljima saslušanje jedanaest svjedoka iz Mađar Telekoma.

Tužilaštvo Ivanovića i Obradovića sumnjiči da su “tokom privatizacije nezakonito pribavili sebi i drugima 2.300.000 eura”. U naredbi za sprovođenje istrage na teret im se stavlja krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

Advokat Piperović kazao je za Pobjedu da će on predložiti saslušanje svih osoba iz Mađar Telekoma uključenih u privatizaciju, koje su bile članovi poslovnih struktura, navodeći da su i oni odlučivali kao i njegovi klijenti Obradović i Ivanović.

„Osobe iz Mađar Telekoma imale su isto pravo odlučivanja i pravo nadzora“, objasnio je Piperović.

On je kazao da su njegovi klijenti kod tužioca tvrdili da su sve vrijeme koordinirali sa Mađarima, da su dokumente zajedno potpisivali, te i da je sve to odobreno u centrali Telekoma u Mađarskoj.

Piperovoć je dodao da pretpostvalja da Tužilaštvo ima svoje svjedoke koje će saslušati u istrazi.

„Mi ne znamo ko su, saznaćemo kada budemo pozvani i njihove iskaze čekamo mirni, jer smo potpuno sigurni u ono što je istina: za Mađar Telekom nije nastupila šteta, a onda nema ni krivičnog djela“, tvrdi advokat.

Piperović je naglasio da je dobro da se takozvana ,,afera Telekom” raspravi pred nadležnim institucijama u zakonskom postupku i na taj način stavi tačka na sve spekulacije o navodnim nezakonitostima prilikom privatizacije Crnogorskog Telekoma.

Krajem 2011. godine Dojče Telekom i Mađar Telekom nagodili su se sa američkim Ministarstvom pravde i platili 95 miliona eura kazne zbog navodnog podmićivanja činovnika u Crnoj Gori i Makedoniji prilikom preuzimanja nacionalnih Telekoma u te dvije zemlje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com