Promocija zbornika poezije i proze “Raspoloženi za ptice” u DODEST-u 19. novembra

Promocija prvog zbornika poezije i proze „Raspoloženi za ptice“ Foruma mladih pisaca u KIC-u „Budo Tomović“ biće održana 19.novembra, u DODEST-u, sa početkom u 18 časova.

O knjizi će govoriti: direktorica KIC-a Snežana Burzan, urednica i recenzent knjige Jelena Knežević i članica Foruma Irina Lakić. Moderator večeri je urednica informativno-edukativnog programa Valentina Knežević, a publika će biti u prilici da čuje i stihove nekoliko mladih stvaralaca.

Likovni urednik zbornika je Suzana Pajović, a izdavač knjige JU KIC “Budo Tomović”.

U cilju stimulisanja mladih neafirmisanih pisaca, prvenstveno studentske i srednjoškolske populacije i njihovog stvaralaštva, Forum mladih pisaca osnovan je na javni poziv KIC-a u februaru 2015. godine Od tada njih četrdesetak, u dogovorenim terminima održavaju sastanke u KIC-u na kojima čitaju svoju poeziju i prozu i otvoreni za produktivnu kritiku, diskutuju o svojim radovima.

Njihov ovogodišnji rad krunisan je zbornikom ostvarenja 31 člana Foruma: Jane Radičević, Jelene Petrović, Šćepana Popovića, Jelene Malović, Alekse Đuričkovića, Irine Lakić, Andijane Harović, Đorđija Đukanovića, Marije Vesković, Milana Mitrovića, Ane Spahić, Nikole Ćorca, Milene Radević, Sava Miljenovića, Dražena Glavatovića, Sanje Vilus, Teodore Stojanović, Marka Stanojkovskog, Jelene Đurović, Milice Marković, Anđele Matanović, Barbare Delać, Nataše Gudelj, Luke Boljevića, Ivane Daković, Naje Muković, Anđele Simonović, Anđele Jokić, Marije Vlaović, Andree Mićanović i Jovane Malović.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close