Bavarska policija: Vlatko Vučelić je krijumčar oružja, ne terorista - Volim Podgoricu

Bavarska policija: Vlatko Vučelić je krijumčar oružja, ne terorista

Crnogorski državljanin Vlatko Vučelić (51) koji je uhapšen u Bavarskoj možda nema nikakve veze sa terorističkim napadima u Parizu, piše Gardijan.
“Istragom smo došli do zaključka da je bilo povezanosti sa Francuskom, ali ne sa terorizmom“, izjavio je portparol bavarske policije.

Vučelić je uhapšen nedjelju dana prije terorističkih napada u Francuskoj sa kojima je bio povezan jer je navigacija u njegovim kolima pokazivala da je krenuo u Pariz.

“Istragom smo došli do zaključka da je bilo povezanosti sa Francuskom, ali ne sa terorizmom“, izjavio je portparol bavarske policije.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je juče za ZDF da se prema satelitskoj navigaciji u kolima vidi da je putovao u Francusku nekoliko puta i da su oružja sakrivena u automobilu na profesionalan način, što ukazuje na to da je često krijumčario oružje.

“Sve ukazuje na to da je on bio krijumčar oružja i da vjerovatno radi u svijetu organizovanog kriminala“, navodi Mezijer.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore ranije je saopšteno da je uhapšeni pravoslavne vjere i da nema nikakve očigledne veze sa radikalnim islamom.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com