Doček Nove godine: Pročitajte šta su Hari i Željko obećali Podgoričanima - Volim Podgoricu

Doček Nove godine: Pročitajte šta su Hari i Željko obećali Podgoričanima

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i pjevači Željko Joksimović i Hari Varešanović saglasni su da će doček nove godine na Trgu Republike biti veličanstven događaj koji će ostati u sjećanju gostiju.

Na današnjoj konferenciji za medije Stijepović je ugostio dvije, kako je kazao, regionalne megazvijezde s ciljem promocije koncerta koji će građane Podgorice i prijatelje iz susjednih gradova uvesti u 2016. godinu.

(Foto: Dejan Lučić/CdM)

Odluku da, nakon višegodišnje pauze, glavni grad organizuje bogat muzički program u novogodišnjoj noći Stijepović je obrazložio time da se gradska uprava trudi da poboljša kvalitet života svih građana Podgorice, s akcentom na kvalitet kulturnih sadržaja ove i narednih godina, te da će koncert biti kruna kulturne ponude grada u 2015.

“Za Dan nezavisnosti smo imali trodnevni pop-rok koncert, za Dan državnosti smo imali koncert Zdravka Čolića, upravo traju Dani knjige… Većina evropskih i svjetskih metropola za novu godinu organizuje svečani doček uglavnom na trgovima, Podgorica je odavno evropski grad i opredijelili smo se da uz pomoć naših prijatelja građane častimo, obezbijedimo lijep doček i siguran sam da imena učesnika, njihove dosadašnje karijere, rad, garantuju da će to biti jedinstven i veličanstven doček, koji će ostati u sjećanju svih naših sugrađana. Siguran sam da će te večeri na trgu biti i dosta građana iz drugih gradova Crne Gore i regiona”, naglasio je Stijepović.

On je napomenuo da glavni grad nije imao obezbijeđena sredstva za doček u budžetu, te da je “realan budžet” zatvoren uz pomoć prijatelja, tako da građani Podgorice neće plaćati koncert iz svog džepa.

“Neće ništa koštati doček poreske obveznike glavnog grada, nijedan građanin Podgorice neće plaćati taj koncert. Već smo obavili kontakte s poslovnim prijateljima i partnerima, prije svega s onima koji obavljaju privrednu aktivnost u Podgorici da nam pomognu. Naišli smo na očekivanu podršku i iz tih sredstava ćemo obezbijediti budžet koji je realan. To je praktično poklon za naše sugrađane i džentlmenski i prijateljski odnos ovih umjetnika prema njima”, poručio je gradonačelnik.

Hari Mata Hari nije krio zadovoljstvo činjenicom da će nedaleko od mjesta na kojem je počeo karijeru dočekati prve minute nove 2016.

“U Crnoj Gori sam počeo karijeru, u Bečićima, i na neki način sam ovdje domaćin. Najljepše trenutke karijere i života sam proveo u Crnoj Gori, tako da se moram osjećati kao domaći. Posljednji koncert u Podgorici sam radio u SC ‘Morača’ 2000, jedva čekam veliki spektakl i ponosan sam što ću biti dio toga. Sve ove godine ste rasli i zaljubljivali ste se u moje pjesme, biće to lijepa noć sjećanja, proći ćemo kroz nekih 30 – ak godina”, iskren je Hari.

Šta tek reći za Joksimovićeve impresije – jedan od najpopularnijih kantautora prisjetio se muzičkih početaka koji su u bliskoj vezi s Podgoricom.

“Ovdje sam studirao daleke 1983. godine na Muzičkoj akademiji, počeo sam da sviram u bendu koji je nastupao ispod tribina stadiona Budućnosti, imao divne trenutke, puno rodbine imam ovdje i osjećam se i ja kao Hari – na domaćem terenu. Moj posljednji koncert u Podgorici bio je 2004. na istom trgu, koji mi je ostao u sjećanju po vrlo uspješnom koncertu. To mi je, kao mladom interpretatoru kada sam došao s Eurosonga, tada bio baš jak vjetar u leđa, a tiče se koncertne karijere. U posljednih sedam – osam godina su u Crnoj Gori za Novu godinu gostovala najveća muzička imena, to treba da vam služi na ponos”, rekao je Joksimović.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com