LJEŠKOVIĆ TUŽIOCU: Radio sam po zakonu - Volim Podgoricu

LJEŠKOVIĆ TUŽIOCU: Radio sam po zakonu

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković saslušan je juče u Osnovnom tužilaštvu po krivičnoj prijavi MANS-a zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti, a koja se odnose na dešavanja tokom i nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta 24. oktobra u Podgorici

Naveo je da je tokom protestnog skupa radio u skladu sa zakonom, bio angažovan na čuvanju reda i mira. Dodao je da nikoga od kolega nije prikrivao, kako to tvrde iz MANS-a, već da su specijalci bili pod maskama i nije mogao sa sigurnošću da kaže gdje je koji bio raspoređen.

Lješković se u krivičnoj prijavi MANS-a sumnjiči da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, krivično djelo davanje lažnog iskaza, te krivično djelo falsifikovanje službene isprave, kao i krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Podsjećamo, dvojica specijalaca Boro Grgurović i Goran Zejak preuzeli su odgovornost za incident kod stare zgrade Vlade i određen im je pritvor. Osumnjičeni su pred tužiocima ispričali kako je Martinović „nasrnuo na njih kada su te večeri prišli njegovom automobilu kako bi ga legitimisali“.

Oni su pojasnili da im je prethodno preko radio veze javljeno da Martinović pokušava da probije policijski kordon i da, prema operativnim saznanjima, u automobilu ima oružje.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com