ODAO GA NJEGOV SAJ-OVAC Marsenić: Lješković je bio na čelu kolone kada je prebijen Martinović - Volim Podgoricu

ODAO GA NJEGOV SAJ-OVAC Marsenić: Lješković je bio na čelu kolone kada je prebijen Martinović

Ko­man­dir Spe­ci­jal­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke je­di­ni­ce (SAJ) Ra­do­sav Lje­ško­vić bio je na čelu kolone vozila koja su išla na intervenciju kod zgrade stare vlade gdje je prebijen pred­sjed­ni­k Cr­no­gor­ske pro­fe­si­o­nal­ne bok­ser­ske aso­ci­ja­ci­je Mi­lo­ra­d Mi­jo Mar­ti­no­vi­ć, kazao je juče u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu Mi­loš Mar­se­nić, slu­žbe­nik SAJ-a, piše Dan.

Mar­se­nić je sa­slu­šan u okvi­ru is­tra­ge ko­ja se vo­di po­vo­dom pre­bi­ja­nja Mar­ti­no­vi­ća i uni­šta­va­nja nje­go­vog vo­zi­la u no­ći pro­te­sta DF-a.

Mar­ti­no­vi­ćev prav­ni za­stup­nik, advo­kat Ve­li­bor Mar­ko­vić, ka­zao je da ni Mar­se­nić ni­je od­go­vo­rio na pi­ta­nje ko je tu­kao Mar­ti­no­vi­ća tvr­de­ći da se na­la­zio me­đu po­sled­njim vo­zi­li­ma u ko­lo­ni. Ipak, pre­ma Mar­ko­vi­će­vim ri­je­či­ma, iz­ja­va ovog svje­do­ka u po­je­di­nim dje­lo­vi­ma su­prot­na je na­vo­di­ma ko­je je na sa­slu­ša­nju iz­nio Lje­ško­vić.

Tvr­de­ći da ne­ma ni­ka­kve ve­ze sa ova­kvim po­stu­pa­njem svo­jih slu­žbe­ni­ka, ko­man­dant SAJ-a je pred osnov­nim dr­žav­nim tu­ži­o­cem Zo­ra­nom Vu­či­ni­ćem ka­zao da ni­je bio na mje­stu pre­bi­ja­nja Mar­ti­no­vi­ća, već da se sa jed­nim di­je­lom ko­le­ga odvo­jio od ko­lo­ne ko­ja se upu­ti­la ka mje­stu naj­že­šćeg na­pa­da slu­žbe­ni­ka elit­ne je­di­ni­ce. Lje­ško­vić je ka­zao da je iz ko­lo­ne iza­šao ka­ko bi smi­ri­li ne­re­de gru­pe hu­li­ga­na ko­ja se na­la­zi­la kod zgra­de Cr­ve­nog kr­sta, a da su osta­la vo­zi­la na­sta­vi­la pre­ma zgra­di sta­re vla­de, gdje je Mar­ti­no­vić pre­tu­čen. Ipak, Mar­se­nić je ob­ja­snio da ni­je­su pri­ja­vlje­ni ne­re­di kod Cr­ve­nog kr­sta, te da se ko­man­dir Lje­ško­vić ni­je is­klju­či­vao iz ko­lo­ne.

-Svje­dok Mar­se­nić je iz­nio dru­ga­či­je či­nje­ni­ce, tvr­de­ći da kod zgra­de Cr­ve­nog kr­sta ni­je bi­lo pri­ja­vlje­nih in­ci­de­na­ta ni­ti se zbog to­ga ko iz­dva­jao iz ko­lo­ne. Ka­zao je i da se vo­zi­lo u ko­jem je bio Lje­ško­vić te no­ći na­la­zi­lo na če­lu ko­lo­ne slu­žbe­ni­ka SAJ-a ko­ji su pre­bi­li Mar­ti­no­vi­ća – ka­zao je Mar­ko­vić u iz­ja­vi za „Dan”.

On je pojasnio da Marsenić nije konkretno rekao da je Lješkovića vidio jer su svi bili pod maskama, ali da je svjedok objasnio da komandant SAJ-a po pravilu predvodi kolonu.
Svje­dok je pred tu­ži­o­cem ka­zao i da je SAJ oba­vje­šte­nje o auto­mo­bi­lu Mar­ti­no­vi­ća ko­je je pre­pri­je­či­lo uli­cu do­bio pu­tem mo­to­ro­le od na­čel­ni­ka CB Pod­go­ri­ca Jo­vi­ce Re­če­vi­ća.

Ze­jak i Gr­gu­ro­vić se na­la­ze u pri­tvo­ru zbog sum­nje da su po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo mu­če­nje u sti­ca­ju s na­no­še­njem te­ških tje­le­snih po­vre­da. Pri­tvor im je od­re­đen zbog opa­sno­sti da će, uko­li­ko se na­đu na slo­bo­di, uti­ca­ti na svje­do­ke u po­stup­ku.
Dvo­ji­ca sa­jo­va­ca su ka­za­li da su spor­ne no­ći po­stu­pa­li is­klju­či­vo po za­ko­nu i pro­pi­si­ma slu­žbe, ne­gi­ra­ju­ći kri­vi­cu za ovo dje­lo. Ob­ja­sni­li su da su pre­ko ve­ze do­bi­li in­for­ma­ci­ju da je ne­ki auto­mo­bil pro­bio kor­don po­li­ci­je i on­da su se hit­no upu­ti­li pre­ma sta­roj zgra­di vla­de. Vi­dje­li su čo­vje­ka ko­ji sto­ji po­red auto­mo­bi­la i ne­što vi­če i pri­je­ti. Pri­šli su i po­ku­ša­li da ga le­gi­ti­mi­šu, a on je na­sta­vio da ih vri­je­đa, i ta­da je na­vod­no uda­rio jed­nog od njih. Sa­jov­ci su tvr­di­li da su tek ta­da po­ku­ša­li da ga sa­vla­da­ju i uda­ri­li su ga po dva pu­ta obo­ji­ca u pred­je­lu no­gu. On je na­sta­vio da se ču­pa s nji­ma, uda­rio ih je i sa ze­mlje dok je tra­jao taj ob­ra­čun, pa su ga i po­sli­je to­ga uda­ri­li ne­ko­li­ko pu­ta i on je po­čeo da vri­šti.

Vje­šta­če DNK sa­jo­va­ca

Advo­kat Mar­ko­vić je ka­zao da, osim sa­slu­ša­nja svje­do­ka, tu­ži­la­štvo na­sto­ji da ot­kri­je ko je u Mar­ti­no­vi­će­vo vo­zi­lo uba­cio šok-bom­bu. Na ostat­ku tog pred­me­ta u auto­mo­bi­lu pro­na­đen je DNK dva li­ca, od ko­jih je je­dan do­mi­nan­tan. Uko­li­ko se ot­kri­je ko­me taj DNK pri­pa­da, sa­zna­će se i ko je ba­cio šok-bom­bu u vo­zi­lo ošte­će­nog. Ipak, ka­ko ka­že Mar­ko­vić, u ovom slu­ča­ju ote­ža­va­ju­ća okol­nost mo­že bi­ti to što slu­žbe­ni­ci SAJ-a du­že i ru­ka­vi­ce, iako je ju­če sa­slu­ša­ni svje­dok re­kao da ih ne no­se svi.

Formacijski komanduje akcijom

Advo­kat Zdrav­ko Be­go­vić, bra­ni­lac pri­pad­ni­ka Spe­ci­jal­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke je­di­ni­ce (SAJ) MUP-a Cr­ne Go­re Go­ra­na Ze­ja­ka i Bo­ra Gr­gu­ro­vi­ća, ko­ji su za sa­da je­di­ni uhap­še­ni zbog sum­nje da su to­kom pro­te­sta 24. ok­to­bra u Pod­go­ri­ci uče­stvo­va­li u bru­tal­nom pre­bi­ja­nju Mar­ti­no­vi­ća, ta­ko­đe je ka­zao da je ju­če u tu­ži­la­štvu sa­slu­šan Mar­se­nić, ali da ni on ni­je mo­gao da­ti od­go­vor na pi­ta­nje ko je uče­stvo­vao u ovom do­ga­đa­ju.
– Svje­dok Mar­se­nić je ka­zao da je Lje­ško­vić po for­ma­ci­ji mo­rao bi­ti na če­lu ko­lo­ne, ali da on ne mo­že da tvr­di ko je bio u vo­zi­lu ili ni­je, jer su svi bi­li sa ma­ska­ma, te da komandanta nije vidio – ka­zao je Be­go­vić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com