PODGORICA: Fotografija sa mrtvom pticom vodi do lajkova - Volim Podgoricu

PODGORICA: Fotografija sa mrtvom pticom vodi do lajkova

CZIP-u su 22. juna dostavljene fotografije na kojima se nalazio snimak ekrana Facebook profila Davora Klikovca, na kojima su bile fotografisane ustrijeljene ptice i to: žuta čaplja i gugutka.

Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu CZIP-a protiv Davora Klikovca kao neosovanu, saopšteno je iz te organizacije.

Iz CZIP navode da “izgleda da fotografije i dalje nijesu dovoljan dokaz”.

“U rješenju tužilaštva navodi se da je prijavljeni “naveo da je kritičnog dana bio na trčanju u priobalnom dijelu Skadarskog jezera, kada je sreo grupu njemu nepoznatih lovaca i iste zamolio da mu daju svoje puške i dvije ulovljene ptice, koje im je nakon fotografisanja i vratio. Sačinjene fotografije je postavio na svoj Facebook nalog, ne sumnjajući da će ga tim povodom bilo ko optužiti da je ubio bilo koju vrstu ptice, pojašnjavajući da se time nikada nije bavio, te da su komentari koje je u opisu fotografije postavio šala”, navode iz CZIP.

Očigledno se, navode iz te orrganizacije, fotografije mrtvih životinja odlično korisite u marketinške svrhe.

“Nekima fotografisanje sa njima služi kao “šala” za sakupljanje lajkova, a drugi ih čak u fotošopu dodaju kako bi bolje prodali pušku. Odličan marketing je, moramo priznati, i podatak da su na fotografijama ubijene zaštićene vrste”, navode iz CZIP.

CZIP-u su 22. juna dostavljene fotografije na kojima se nalazio snimak ekrana Facebook profila Davora Klikovca, na kojima su bile fotografisane ustrijeljene ptice i to: žuta čaplja i gugutka. Kako je i navedeno u krivičnoj prijavi, Zakon o lovstvu i divljači žutu čaplju ne poznaje kao lovnu vrstu, a ista je trajno zaštićena Rješenjem o zaštiti prorijeđenih, rijetkih i ugroženih vrsta biljaka, životinja i gljiva donešenim od strane Republičkog zavoda za zaštitu prirode.

Sličnu odluku Tužilaštvo je donijelo i u slučaju Nonija Camaja, u aprilu ove godine, koji je negirajući krivicu objasnio da je fotografije ptica preuzeo sa interneta i potom ih spojio sa fotografijom svoje puške, koja je bila predmet prodaje.

2 komentara

  1. Greetings! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My site addresses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com