Rijaliti programi će se emitovati samo poslije 23 časa! - Volim Podgoricu

Rijaliti programi će se emitovati samo poslije 23 časa!

Srpsko Republičko tijelo za elektronske medije REM donijeće obavezujuće uputstvo prema kome će rijaliti programi moći da se emituju samo poslije 23 sata u toj zemlji, a ta obaveza bi trebalo da stupi na snagu već tokom naredne nedjelje.

REM nije usvojio zahtjev za zabranu emitovanja rijalitija Farma, koji je podnijelo Osnovno tužilaštvo u Mladenovcu.

”Nismo usvojili zahtjev tužioca, jer se pozvao na stari zakon koji više ne važi, ali smo danas izdali preporuku emiterima da rijalitije emituju posle 23 časa”, rekao je Tanjugu predsjednik REM-a Goran Karadžić.

Prema njegovim riječima, REM će sjutra podnijeti Ministarstvu kulture i informisanja, radi saglasnosti, tekst pomenutog obavezujućeg uputstva, a Karadžić očekuje da bi ono moglo da počne da se primjenjuje već sredinom iduće sedmice.

”Na taj način spasićemo ranjivu grupu, a to su djeca i maloljetnici, jer će ti programi nositi oznaku 18, odnosno biće preporučemo da ih gledaju samo punoljetni”, istakao je Karadžić.

On je ukazao da je takva odluka donijeta jer emiteri do sada nisu na pravi način odgovarali na opomene i preporuke REM-a da svoje rijalitije prilagode uzrastu od 12 godina.

Javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu podnio je RDA zahtjev za zabranu emitovanja Farme, jer se taj rijaliti snima na području mladenovačkog tužilaštva, a u toku rijalitija bilo je više incidenata.

Mediji su prenijeli da je protiv jednog od učesnika Farme, Kristijana Golubovića, podnijeta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja u toku realizacije tog programa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com