SNP: Šta ćemo sa izborima ako ne dobijemo pozivnicu u NATO? - Volim Podgoricu

SNP: Šta ćemo sa izborima ako ne dobijemo pozivnicu u NATO?

Socijalistička narodna partija SNP pita da li će se, ako pozivnica za NATO ne stigne, odugovlačiti u pripremama i sprovođenju izbornih radnji u skladu sa pravila koja je usvojila Skupština Crne Gore.

SNP reaguje na izjavu premijera Mila Đukanovića koji je na Premijerskom satu rekao da je DPS odmah po dobijanju NATO pozivnice spreman za raspisivanje izbora i učešće na njima.

Saopštenje SNP-a prenosimo u cjelosti:

Đukanović je dužan da objasni domaćoj javnosti kao i ključnim evropskim institucijama, da li poruka koju je između redova poslao predstavlja najavu sigurne opstrukcije trenutne parlamentarne većine u slučaju da Crna Gora dobije ili ne dobije, sasvim svejedno iz njihove perspektive, uslovnu pozivnicu za ulazak u NATO.

Očigledno je da je priča o pristupanju NATO-u samo za unutrašnju upotrebu, jer predstavnici vlasti nigdje ne spominju izgradnju sistema koji počiva na vladavini prava, već sve žele da predstave kao navodno još jednu spoljno-političku pobjedu Crne Gore. A sve po sistemu „spolja gladac, a unutra jadac“.

Svjesno ili ne, premijer je otkrio kako u njegovoj partiji postoji realna bojazan da bi potpuna implementacija usvojenih izbornih pravila kao i neophodno usvajanje izmjena Zakona o crnogorskom državljanstvu i Zakona o prebivalištu, predstavljala i anuliranje ogromne početne prednosti koju je DPS imao u svim dosadašnjim izbornim ciklusima u odnosu na ostale političke partije. Naročito se to odnosi na niz nezakonitih radnji iz svima poznate afere „Snimak“, kao i korišćenje tajnih „crnih fondova“ u svrhu kupovine glasova, sredstvima koja su kriminalni krugovi umreženi sa određenim strukturama u DPS-u stekli nelegalnim aktivnostima.

SNP podsjeća da je temeljno demontiranje dobro uhodanog DPS sistema izbornih zloupotreba u vidu kupovine, ucjena i zastrašivanja građana, minimum koji mora biti ispunjen kako bi se elementarno obezbijedili ravnopravni uslovi svim političkim partijama za ulazak u izbornu trku.

Pozivanje na članstvo u NATO kao strateški interes Crne Gore predstavlja  poslednji štit vlasti i pokazuje očajničku potrebu režima da sakrije činjenicu da je država na pragu socijalno-ekonomskog sunovrata.

SNP poziva premijera da javnosti konačno pruži odgovore na pitanja kako je moguće da u Crnoj Gori, u uslovima teškog ekonomskog stanja u kojem se nalazi većina građana a koje prijeti da preraste u dužničko ropstvo, postoji 20 multimilionera i jedan milijarder, ko su oni i kakva je priroda njihovih poznanstava sa pojedincima iz vrha vlasti, kao i na koji način su stekli enormno bogatstvo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com