Uhapšen Podgoričanin Vesko Kalezić: Sumnja se da je bacio bombu bivšoj djevojci na vrata - Volim Podgoricu

Uhapšen Podgoričanin Vesko Kalezić: Sumnja se da je bacio bombu bivšoj djevojci na vrata

Pod­go­rič­ka po­li­ci­ja uhap­si­la je Ve­se­li­na Ve­ska Ka­le­zi­ća zbog osno­va­ne sum­nje da je po­čet­kom ja­nu­a­ra ove go­di­ne ba­cio eks­plo­ziv­nu na­pra­vu na ku­ću u ko­joj je sta­no­va­la J.J.

Ka­ko je Danu po­tvr­đe­no u po­li­ci­ji, na­pad se do­go­dio 2. ja­nu­a­ra u na­se­lju Za­go­rič, a Ka­le­zić i J.J. su ra­ni­je bi­li u emo­tiv­noj ve­zi, a u to vri­je­me su bi­li u sva­đi. Po­li­ci­ja je do iz­vr­ši­o­ca do­šla na osno­vu tra­go­va ko­ji su vje­šta­če­ni u Fo­ren­zič­kom cen­tru, a ko­ji su na­đe­ni na li­cu mje­sta.

– Po­sto­ji osno­va­na sum­nja da je Ka­le­zić iz­vr­šio po­me­nu­to kri­vič­no dje­lo. On je uhap­šen u sa­rad­nji sa tu­ži­la­štvom, a na te­ret mu se sta­vlja iza­zi­va­nje op­šte opa­sno­sti i ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja. Uz kri­vič­nu pri­ja­vu bi­će pre­dat nad­le­žnom tu­ži­o­cu – re­če­no je u po­li­ci­ji.

Ka­le­zić je, ka­ko se sum­nja, im­pro­vi­zo­va­nu eks­plo­ziv­nu na­pra­vu ak­ti­vi­rao is­pred vra­ta pri­ze­mlja ku­će u ko­joj je sta­no­va­la J.J. u pod­go­rič­kom na­se­lju Za­go­rič. Na­pra­va je ak­ti­vi­ra­na ne­što po­sli­je 23 sa­ta, a od uda­ra iz­bi­je­na su ula­zna vra­ta u pri­ze­mlju i na­pra­vlje­na ošte­će­nja u hod­ni­ku sta­na.

– Ri­ječ o ne­koj im­pro­vi­zo­va­noj eks­plo­ziv­noj na­pra­vi, ko­ja je ak­ti­vi­ra­na is­pred ula­znih vra­ta u pri­ze­mlju. U vri­je­me na­pa­da u pri­ze­mlju ku­će ni­je bi­lo ni­ko­ga, ali su u sta­nu na spra­tu bi­li uku­ća­ni. U na­pa­du ni­ko ni­je po­vri­je­đen, jer ni­je bi­lo ni­ko­ga u dvo­ri­štu ni­ti u sta­nu u pri­ze­mlju – re­če­no je ta­da u po­li­ci­ji.
In­spek­to­ri za po­ža­re, eks­plo­zi­je i ha­va­ri­je su sa vje­šta­kom za tu stru­ku u Za­go­ri­ču na­pra­vi­li uvi­đaj, a do­ka­zni ma­te­ri­jal po­sla­li u Fo­ren­zič­ki cen­tar u Da­ni­lov­gra­du ka­ko bi se po­ku­ša­lo do­ći do na­pa­da­ča.
Po­li­ci­ja je u star­tu sum­nja­la da je Ka­le­zić po­či­nio kri­vič­no dje­lo, jer je bio u sva­đi sa J.J., ali ni­je­su ima­li ma­te­ri­jal­nih do­ka­za da ta sa­zna­nja pot­kri­je­pe. Mje­sec da­na ka­sni­je, po­čet­kom fe­bru­a­ra, Ka­le­zić, ko­ji je bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­no li­ce, uhap­šen je u cen­tru Pod­go­ri­ce jer je na­pao jed­nog pri­pad­ni­ka In­ter­vent­nog vo­da po­li­ci­je. Sa njim u dru­štvu je bi­la J.J., kod ko­je je pro­na­đen pi­štolj. Do in­ci­den­ta je do­šlo u jed­nom ugo­sti­telj­skom objek­tu u Her­ce­go­vač­koj uli­ci.

Pre­ma tvrd­nja­ma oče­vi­da­ca, Ka­le­zić je tom pri­li­kom uda­rio ko­man­di­ra In­ter­vent­ne je­di­ni­ce.
Ve­se­lin Ka­le­zić je osu­đi­van zbog ubi­stva u cen­tru Pod­go­ri­ce sre­di­nom de­ve­de­se­tih. Ta­da je, ka­ko se sum­nja, pu­cao u jed­nog mla­di­ća u bli­zi­ni zgra­de Pred­sjed­ni­štva.
U po­sled­njih ne­ko­li­ko mje­se­ci ovo je tre­ći slu­čaj ko­ji je pod­go­rič­ka po­li­ci­ja ra­svi­je­tli­la ka­da su u pi­ta­nju bom­ba­ški na­pa­di. Ne­dav­no je slo­bo­de li­šen Va­si­li­je Šun­dić, zbog sum­nje da je na ku­ću po­ro­di­ce Vu­ko­vić ba­cio di­na­mit. Ta­ko­đe, zbog bom­ba­škog na­pa­da u istom na­se­lju slo­bo­de je li­šen Alek­san­dar Ke­ko­vić.

 

2 komentara

  1. A lot of thanks for your whole hard work on this web page. My mother enjoys setting aside time for internet research and it is easy to understand why. All of us know all regarding the powerful tactic you provide simple suggestions through the blog and improve contribution from some other people about this idea and our own simple princess is certainly studying so much. Take pleasure in the remaining portion of the new year. Your performing a pretty cool job.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com