Vlada je neozbiljna, službe ćute o Vučeliću - Volim Podgoricu

Vlada je neozbiljna, službe ćute o Vučeliću

“Odakle tom čovjeku tolika količina oružja? Ko je pravio bunker u automobilu da bi se oružje prebacilo u zapadnu Evropu? Odgovorom na ova dva pitanja bilo bi jasno da postoji kriminalna organizacija koja je obezbijedila logistiku Vlatku Vučeliću”, kaže Miljanić.

Član Predsjedništva Demosa Zoran Miljanić ocijenio je da je isključivanje veze između Vlatka Vučelića sa terorističkim napadom u Parizu, prije bilo kakve istrage, najnoviji dokaz neozbiljnosti Vlade i neprofesionalnosti službi bezbjednosti i tužilaštva.

“Na osnovu šturih činjenica, irelevantnih za analitiku mogućeg terorističkog udruživanja, da se radi o osobi pravoslavne vjeroispovijesti, još apsurdnije zvuči dodatak pojašnjenja. Ukoliko bi “stručnjaci” za bezbjednost u crnogorskim službama makar pročitali o osnovama terorističkog udruživanja, došli bi do činjenica da terorizam kao svoje poluge koristi osobe svih vjeroispovijesti”, kazao je on za “Vijesti”.

Uprava policije objavila je nakon hapšenja Vučelića u Njemačkoj, da je on pravoslavac i da nema dokaza da je povezan sa napadima.

Miljanić kaže da je takođe zabrinjavajuće što bezbjednosne služne kriju pojedine odgovore od građana.

“Odakle tom čovjeku tolika količina oružja? Ko je pravio bunker u automobilu da bi se oružje prebacilo u zapadnu Evropu? Odgovorom na ova dva pitanja bilo bi jasno da postoji kriminalna organizacija koja je obezbijedila logistiku Vlatku Vučeliću”, kaže sagovornik.

On pita koliko je vremena trebalo policiji i tužilaštvu da reaguju nakon hapšenja Vučelića i koje su mjere do sada preuzete. “Ko je odgovoran što je oružje nesmetano prešlo crnogorsku granicu? Ako ikad čujemo odgovore na ova pitanja biće jasno da li su naše institucije sposobne, ali i voljne da se uhvate u koštac sa ovakvim izazovom, koji očito nije nepoznanica u Crnoj Gori”, kaže sagovornik.

Miljanić apeluje na Vladu Crne Gore da se strpi i da dopusti njemačkim vlastima da sprovedu istragu i da se uzdrži od daljih nasumičnih i neosnovanih komentara, koja nemušto pokušava iskoristiti u svoje uskopolitičke ciljeve.

2 komentara

  1. Thanks for another informative web site. Where else could I get that kind of information written in such an ideal way? I’ve a project that I’m just now working on, and I have been on the look out for such information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com