PODGORICA: Rominine pomade građane koštaju 21.000 eura! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Rominine pomade građane koštaju 21.000 eura!

Država treba da isplati skoro 21.000 eura zamjenici osnovnog državnog tužioca Romini Vlahović na ime novčane štete koju je pretrpjela za vrijeme suspenzije sa posla zbog sudskog postupka koji se vodio protiv nje. Presudu u ovom predmetu donijela je sutkinja osnovnog suda u Podgorici Mirjana Vlahović, pišu Pobjeda i Dan.

Tužiteljka Vlahović je u period od februara 2013. do avgusta 2014. godine bila privremeno udaljena sa dužnosti dok je trajao sudski potupak protiv nje zbog optužbi za krađu krema u „Cosmetics marketu“.

Prema navodima presude, sud je utvrdio da je nezakonitim postupanjem Tužilačkog savjeta Romina Vlahović pretrpjela gubitak u vidu neisplaćenih i umanjenih zarada. Osim toga vještačenjem je utvrđeno da je država dužna da Vlahović isplati i troškove zakupa stana koji je imala u tom period.

Povratak Romine Vlahović na posao uslijedio je nakon što je Upravni sud poništio rješenje Osnovnog tužilaštva o njenom razrješenju. Vlahović je zatim povukla ostavku koju je ranije podnijela.

Podsjećamo, 30. decembra 2013. godine sutkinja Osnovnog suda Željka Jovović odbila je optužni prijedlog protiv Vlahović, koja se teretila za sitnu krađu, prevaru i utaju. Tužilaštvo je dva dana ranije u završnim riječima odustalo od krivičnog gonjenja zbog izmjena i dopuna krivičnog zakona. Romina Vlahović je prvostepenom presudom kažnjena sa 4.000 eura zbog sitne krađe, utaje i prevare.

1 komentar

  1. Well, the article is actually the sweetest on this notable topic. I harmonise with your conclusions and also will thirstily look forward to your next updates. Saying thanks definitely will not simply just be enough, for the extraordinary lucidity in your writing. I can directly grab your rss feed to stay abreast of any updates. Solid work and much success in your business efforts!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com