Sea Dance ponovo u finalu trke za najbolji evropski festival - Volim Podgoricu

Sea Dance ponovo u finalu trke za najbolji evropski festival

U žestokoj konkurenciji najpoznatijih evropskih festivala, Exit Avantura ušla je u finalni izbor za rekordne tri nagrade na evropskom festivalskom takmičenju, “European Festival Awards”. Glasalo je čak 800 000 ljudi iz preko 50 zemalja svijeta, a nakon ovogodišnjeg osvajanja titule za najbolji festival srednje veličine, i spektakularnog drugog izdanja koje je okupilo rekordnih 110.000 posjetilaca iz 40 zemalja svijeta, Sea Dance se ponovo našao u samom finalu, u elitnom društvu najboljih evropskih festivala.

Exit je ponovo u najužem izboru za titulu najboljeg velikog festivala, koju je prethodno osvojio 2014. godine. Exit magija je očito impresionirala i muzičke zvijezde jer ove godine novosadski festival je prvi put nominovan i za omiljeni festival po glasovima izvođača. Ovim je potvrđena nezvanična informacija da su oba festivala u samom vrhu takmičenja za evropske festivalske nagrade.

Sea Dance je među deset finalista za najbolji festival srednje veličine sa mađarskim Telekom Volt Festivalom, švajcarskim Open Air St. Gallen, kao i holandskim Solar Weekend. Exit je glasovima publike izabran među najboljih deset festivala, a za glavnu nagradu se bori sa događajima kao što su čuveni belgijski festivali Rock Werchter i Tomorrowland, holandski Pinkpop i mađarski Sziget. Pored ovoga, za poželjnu titulu najboljeg festivala po izboru izvođača takmiči se sa još devet prestižnih događaja, kao što su holandski Best Kept Secret i Lowlands, britanski Latitude, njemački Highfield i španski BBK.

I izvođači koji su ove godine nastupali na Exit Avanturi su u najužem izboru u nekoliko kategorija! Hedlajner Sea Dance festivala, The Prodigy koji je na plaži Jaz pred oko 35.000 hiljada fanova priredio koncert za pamćenje, takmiči se za najboljeg festivalskog hedlajnera. Njihov singl Day Is My Enemy, zajedno sa numerom Never Let You Go, još jednog hedlajnera Sea Dancea, britanskog sastava Rudimental, našao se u finalu takmičenja za festivalsku himnu godine. Najveću konkurenciju grupi The Prodigy, predstavlja još jedna zvijezda protekle Exit Avanture, Robbie Williams.

Pobjednici, koje bira publika iz cijele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, biće proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 13. januara 2016.

Listu svih finalista možete vidjeti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada: http://eu.festivalawards.com/2015-shortlists/

Najpovoljnije ulaznice od 4. decembra širom Crne Gore.

U petak, 04. decembra tačno u podne u prodaji će se naći veoma limitiran broj ulaznica za Sea Dance po najpovoljnijoj cijeni od svega 19,99€. Ovo je cijena sa čak 75% popusta u odnosu na finalnu i biće dostupna samo građanima Crne Gore. Najpovoljnije ulaznice se svake godine rasprodaju za samo nekoliko sati. Ulaznice će biti dostupne u prodajnoj mreži Gigstix Montenegro na 54 prodajna objekta „Štampe“ i „Tobacco S Press“ u 23 grada Crne Gore. Spisak objekata u kojima se mogu nabaviti ulaznice za Sea Dance dostupan je na zvaničnom sajtu festivalawww.seadancefestival.me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com