(VIDEO) Pokušaj otmice dječaka (11) u Kosovskoj Mitrovici: Uđi sa mnom, dobar sam dečko - Volim Podgoricu

(VIDEO) Pokušaj otmice dječaka (11) u Kosovskoj Mitrovici: Uđi sa mnom, dobar sam dečko

U posljednjih deset dana policiji u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice prijavljena su dva slučaja pokušaja otmice srpske djece – jedne djevojčice i jednog dječaka, a lokalni mediji pričaju o najmanje još jednom pokušaju otmice.

U blizini škola u Kosovskoj Mitrovici povećan je broj policajaca, a roditelji djece su u panici. Zbog sumnje da je umiješan u ove slučajeve, kosovska policija privela je preksinoć jednog Albanca, ali je on ubrzo pušten na slobodu jer ga niko od djece i roditelja nije identifikovao, piše „Alo!“.

Jedan od roditelja, čije je dijete (11) za sada nepoznata osoba pokušala da otme pričao je o svom iskustvu.

– Moj sin je izašao iz škole poslije drugog časa jer mu nije bilo dobro i krenuo je prema kući. Na nekih četiri-pet metara od zgrade, dok je prelazio ulicu, ispred njega se zaustavio crveni karavan i nepoznati muškarac mu je zatražio telefon pod izgovorom da „hitno treba da obavi poziv“. Rekao mu je i da nije iz Mitrovice, nego iz Beograda. Moj sin je otišao do stana da uzme telefon jer ga nije imao kod sebe, ali nije imao kredita i to mu je i objasnio kada se vratio do njega, ali taj muškarac je zatražio da pođe sa njim i da mu pokaže neke djelove grada. Rekao je: „Ako ti nije problem, pođi sa mnom da mi pokažeš neke djelove Mitrovice, pošto ne poznajem dovoljno grad”. Mališan mu je odgovorio da ne može i da mora da ide opet u školu – ne skrivajući uznemirenost priča Nebojša Milutinović o događaju od prošlog četvrtka prije podne u glavnoj mitrovačkoj ulici – Kralja Petra Prvog.

Nebojša navodi i da je nepoznati muškarac potom počeo da ubjeđuje dječaka da ipak krene s njim.

– Govorio mu je: „Molim te, pođi sa mnom. Slobodno, ja sam dobar dečko, ja ti neću ništa. Na kraju krajeva, prebaciću te do škole.“ Mali mu je onda rekao da ne može da ide sa njim. On mu je opet ponavljao da slobodno pođe i da mu neće ništa. Onda je moj sin zakoračio da uđe u automobil, ali se srećom odmah vratio i počneo da bježi jer se uplašio. Sve se to jasno vidi na snimku kamera na kladionici u blizini, koji sam takođe predao policiji. Vidi se i da ga je ovaj čekao minut-dva u automobilu i zatim pobjegao – dodaje Milutinović.

Srećan što se sve dobro završilo, odlučio je da sve ispriča kako bi upozorio roditelje druge djece da budu oprezni.

– Ovdje u Mitrovici se maltene dešavaju strašne stvari i ja sam ubijeđen da je taj čovjek htio da otme moje dijete, i na osnovu njegove priče, i na osnovu snimka. A i mališan je svjestan toga, kada je nakon toga utrčao u kuću, prvo što je rekao baki, jer smo ja i žena bili na poslu, bilo je: „Danas sam mogao da nestanem“. Mi ga od tog dana više nigdje samog ne puštamo jer se sada zaista mnogo plašimo – završava on.

Da je ovaj slučaj prijavljen potvrđeno je i iz KPS-u u sjevernoj Mitrovici, ali tužilac je ocijenio da „slučaj nema elemenata za krivično djelo pokušaja kidnapovanja“.

Evo šta je zabilježila kamera kladionice u čijoj blizini se odvijao događaj potencijalnog kidnapovanja:

(Alo)

2 komentara

  1. Oh my goodness! a great post dude. Thanks However My business is experiencing problem with ur rss . Do not know why Struggling to enroll in it. Is there everyone acquiring identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com