Vujanović: Ubijeđen sam da ćemo dobiti pozivnicu u NATO - Volim Podgoricu

Vujanović: Ubijeđen sam da ćemo dobiti pozivnicu u NATO

Predsjednik države Filip Vujanović uvjeren je da će Crna Gora 1.decembra dobiti poziv za članstvo u NATO i kako je rekao, slijedeći svoje interese slijedimo interese i građana.

On je komentarisao i stav Rusije koja, očigledno, ne želi proširenje NATO-a.

“Ja sam više puta saopštio ono što naša javnost zna, da je nama poznat stav Rusije u odnosu na proširenje NATO-a. Rusija dakle ima svoj državni stav. Takođe je poznato da NATO vodi politiku proširenja kao svoju veliku vrijednost, a da je strateški interes Crne Gore da bude dio Alijanse. Mi sa punom izvješnošću ćekamo 1.decembar i poziv u NATO”, rekao je Vujanović.

Vujanović je ubijeđen da ćemo nakon dobijanja poziva u NATO i nakon što postanemo članica, biti u prilici da međunarodne odnose afirmišemo kroz dobru tradiciju.

“Dakle, članstvo Crne Gore u NATO nije protiv bilo koga, nije protiv Rusije, nije protiv tradicionalno dobrih odnosa sa Rusijom, ono je odabir Crne Gore kroz njenu suverenost, a evropske i evrtoatlanske integracije su u interesu građana i uvjeren sam da će se nakon pozivnice i naše evropske integracije ubrzati”, zaključio je Vujanović.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com