Popović: Budva se oporavlja i izlazi iz krize - Volim Podgoricu

Popović: Budva se oporavlja i izlazi iz krize

Svečanom sjednicom gradskog parlamenta, kao i nizom kulturno umjetničkih priredbi i sportskih takmičenja, Budva danas obilježava Dan opštine.

Predsjednik Opštine Srđa Popović je kazao za Radio Antenu M, da, “ono sa čime se svi moraju saglasiti jeste da Budva izlazi iz krize, a potvrda toga jeste 530.000 gostiju koji su ostvarili više od četiri miliona noćenja u Budvi”. On je kazao da se Budva, uz pomoć Vlade Crne Gore, oporavlja.

“U narednom periodu nas očekuje izgradnja dva bulevara, budvanskog i bečićkog, koji će od naredne turističke sezone imati punu prohodnost između Budve i Bečića. To je investicija od pet miliona koju će finansirati Vlada. Iz Budve se mnogo više uzima nego što joj se daje. Mislim da će se stvoriti svi preduslovi da Budva valorizuje i Kraljičinu plažu, Buljaricu, Lučice i Jaz”, rekao je Popović.

Odbornici Socijalističke narodne partije SNP u budvanskom parlamentu saopštili su da neće prisustvovati svečanoj sjednici, zbog, kako kažu, činjenice da je lokalna vlast izgubila legitimitet.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao je Dan opštine, navodeći da vjeruje da rukovodstvo lokalne zajednice, koje je, kako kaže, u delikatnom trenutku preuzelo dužnost, ima kapacitete da trasira pravce budućeg djelovanja, uz maksimalnu posvećenost vladavini prava, “što je jedan od ključnih prioriteta Vladine politike na putu ostvarenja strateških državnih ciljeva – članstva u NATO i EU”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com