Alfa centar: Dan žalosti u Pljevljima posljednji poziv za smanjenje broja saobraćajnih nesreća - Volim Podgoricu

Alfa centar: Dan žalosti u Pljevljima posljednji poziv za smanjenje broja saobraćajnih nesreća

„Kod nas ne postoji koordinisan sistem koji se bavi rješavanjem problema u oblasti bezbjednosti saobraćaja. Kampanje i slične aktivnosti sprovode različiti subjekti čije akcije nijesu međusobno usaglašene, što za posledicu ima izostanak željenog cilja: smanjenje broja saobraćajnih nesreća sa povrijeđenim i poginulim i povećanje ukupnog nivoa saobraćajne kulture građana“

Dan žalosti u Pljevljima, povodom saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubili Jelena Peruničić i dvoje maloljetne djece, mora biti opomena svima u Crnoj Gori i poslednji poziv na zajedničku akciju u cilju smanjenja broja saobraćajnih nesreća, upozorili su iz NVO „Alfa centar“.

„Kod nas ne postoji koordinisan sistem koji se bavi rješavanjem problema u oblasti bezbjednosti saobraćaja. Kampanje i slične aktivnosti sprovode različiti subjekti čije akcije nijesu međusobno usaglašene, što za posledicu ima izostanak željenog cilja: smanjenje broja saobraćajnih nesreća sa povrijeđenim i poginulim i povećanje ukupnog nivoa saobraćajne kulture građana“, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisala Nada Radović, koordinatorka programa bezbjednosti saobraćaja u „Alfa centru“.

Prema njenim riječima djelokrug poslova, nadležnosti i odgovornosti se često preklapaju ili su neprecizno regulisane, pa se stvara dovoljno veliki prostor za izbjegavanje odgovornosti.

„Krajnje je vrijeme da država i društvo preduzmu konkretne poteze i sačuvaju građane. ‘Alfa centar’ uočava hitnu potrebu uspostavljanja komunikacije, koordinacije i kooperacije među svim subjektima u zajednici, koji smatraju da u Crnoj Gori postoji potreba i mogućnost unaprijeđenja ove oblasti“, itiče Radović uz napomenu da  ne treba zaboraviti  da se radi o pojavi koju je moguće kontrolisati i na koju je potrebno uticati na svim nivoima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com