Erdogan: Opet bi isto postupili, Putin: Guraju naš odnos u ćorsokak - Volim Podgoricu

Erdogan: Opet bi isto postupili, Putin: Guraju naš odnos u ćorsokak

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će njegova zemlja svaki put reagovati kao kada je oborila ruski vojni avion Su-24 u slučajevima povrede vazdušnog prostora.

“Ako danas bude još jedne povrede vazdušnog prostora iznad Turske, mi smo spremni da odgovorimo na isti način”, rekao je Erdogan.

Kako je rekao, obaranje ruskog aviona je bila “automatska reakcija u skladu sa važećim naređenjima izdatim turskoj vojsci”, a reakcije Kremlja na to su “emotivne” i “nedostojne političara”.

“Kažu da Turska kupuje naftu od Islamske države. Svi znaju gdje mi kupujemo energente – najviše od Rusije, zatim Irana, Azerbejdžana i Iraka. Ponudite dokaze da kupujemo od ID, neka to dokažu oni koji nas optužuju. Ako tražite izvore finansiranja Islamske države, prvo pogledajte Asadov režim”, rekao je Erdogan.

Kako je dodao, Turska će nastaviti da podržava umjerene pobunjenike u Siriji.

Erdogan je rekao i da je incident “uznemirio i zvaničnu Ankaru”.

Istovremeno, ruski predsjednik Vladimir Putin je rekao da se Turska još nije izvinila, niti da je je ponudila garancije da će “odgovorni za taj zločin” biti kažnjeni.

Putin je rekao da nije stigla ni ponuda da se nadoknadi šteta i da žali što su odnosi Turske i Rusije zapeli u ćorsokak.

Ruski predsjednik je dodao da, prema njegovom mišljenju, Turska namjerno nastoji da pogorša odnose Moskve i Ankare.

“Čini se da tursko vođstvo namjerno gura odnose između Rusije i Turske u ćorsokak”, istakao je on.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com