Peking: Potpisan Memorandum o saradnji za gradnju Jadransko-jonskog autoputa - Volim Podgoricu

Peking: Potpisan Memorandum o saradnji za gradnju Jadransko-jonskog autoputa

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović potpisao je juče u Pekingu Memorandum o razumijevanju između Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore, Ministarstava transporta i infrastrukture Albanije i kineske kompanije Pacific Construction Group Corporation Limited CPCG o realizaciji projekta izgradnje Jadransko-jonskog autoputa po modelu privatno-javnog partnerstva.

Memorandumom su definisani uspostavljanje mehanizma saradnje između Crne Gore i Albanije i kompanije CPCG, i aktivnosti u cilju realizacije ovog projekta u Crnoj Gori i Albaniji.

“Trajanje Memoranduma je ograničeno na 18 mjeseci sa mogućnošću produženja, u zavisnosti od zainteresovanosti potpisnika”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kompanija CPCG jedna je od najvećih privatnih kompanija u NR Kini. Osnovana je 1995. godine. Njena osnovna djelatnost je projektovanje i izgradnja infrastrukture, posebno saobraćane (autoputevi, tuneli, luke i dr).

Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali predsjednik Vlade Albanjje Edi Rama, ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimir Gvozdenović i nacionalni koordinator Crne Gore za saradnju sa NR Kinom Goran Jovetić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com