SVEŠTENIK SPC MILIĆEVIĆ: Vanzemaljci su nam braća! - Volim Podgoricu

SVEŠTENIK SPC MILIĆEVIĆ: Vanzemaljci su nam braća!

Svještenik Vukašin Milićević, koji je dio nove postave u Hramu Svetog Save na Vračaru, u crkvenim krugovima poznat je kao predvodnik modernista, a taj epitet prije svega je stekao svojim pisanjem o vanzemaljcima i njihovom dolasku na Zemlju.

Njegova široka shvatanja, međutim, naišla su na udar tradicionalističke struje u SPC, pa su mnogi sveštenici osudili odluku patrijarha da baš Milićevića postavi u Hram Svetog Save.

Ipak, oni koji ga podržavaju kažu da je pravi revolucionar pravoslavlja. A to bi se moglo reći i po Milićevićevom tekstu “Bliski susret treće vrste”, objavljenom na portalu SPC Borba za vjeru.

“Mislim da nema potrebe da mi hrišćani strijepimo ukoliko ikada dođe do bliskog susreta treće vrste. U tom slučaju treba da radimo što i i inače – propovijedamo. Ukoliko se odazovu propovijedi, pronašli smo braću. Kako i zašto? Bog zna, a otkriće i nama kada i ako bude bilo potrebno”, između ostalog navodi se u Milićevićevom krajnje neobičnom tekstu o vanzemaljcima.

Pojedini sveštenici su ga nakon ovog teksta optužili da bi zapravo htio da krsti vanzemaljce.

“Tekstovi o kojima sam pisao o vanzemaljcima predstavljali su samo filozofsko promišljanje o tome šta bi se desilo da se zaista utvrdi njihovo postojanje. U tim promišljanjima htio sam da istaknem da postojanje vanzemaljaca ne negira postojanje boga”, rekao je sveštenik Milićević.

(Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com