Završena istraga o bjekstvu Zindovića: Optuženi šef zatvora i čuvari - Volim Podgoricu

Završena istraga o bjekstvu Zindovića: Optuženi šef zatvora i čuvari

Zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Bijelom Polju Denis Zvrko podnio je bjelopoljskom Osnovnom sudu optužni prijedlog protiv načelnika zatvora u Bijelom Polju Gorana Šćekića, zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i protiv šefa sprovodničke službe Safeta Dizdarevića i zatvorskih policajaca Seada Alića i Duška Tomića, zbog omogućavanja bjekstva zatvorenika Jovice Zindovića.

Nakon što je 7. oktobra ove godine sa izdržavanje kazne pobjegao Zindović, koji je presudom Višeg suda u Bijelom Polju osuđen na 15 godina i tri mjeseca zatovora zbog ubistva Pljevljaka Luke Popovića, sprovedene su izviđajne radnje protiv četvorice službenika ZIKS-a.

Tužilaštvo je u okviru izviđajnih radnji, osim četvoro osumnjičenih saslušalo i 20-ak svjedoka među kojima i direktora i pomoćnika direktora ZIKS-a Miljana Perovića i Dragoljuba Bulatovića, te rodbinu odbjeglog osuđenika Jovice Zindovića.

Prije nego je podignut optužni prijedlog protiv četvorice službenika bjelopoljskog zatvora, predmet je predat Specijalnom tužilaštvu na ocjenu kako bi se provjerilo u radnjama nekih od njih ima elemenata organizovanog kriminala.

Branilac Safeta Dizdarevića, advokat Drago Konatar kazao je da još nije obaviješten o podizanju optužnog prijedloga protiv njegovog klijenta i ostale trojice službenika ZIKS-a.

„Ništa ne mogu da kažem dok ne dobijem optužni prijedlog. Tek tada ću se izjasniti o svom daljem djelovanju“, kazao je Konatar.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com