Podgorica: U nedjelju protest protiv ulaska u NATO - Volim Podgoricu

Podgorica: U nedjelju protest protiv ulaska u NATO

Pokret Sloboda narodu pozvao je građane da učestvuju u protestnoj šetnji protiv ulaska Crne Gore u NATO, u nedjelju 29. novembra, u 16 sati, u Podgorici.

Okupljanje je zakazano kod spomenika Svetog Petra Cetinjskog odakle će se građani zaputiti ka ambasadi SAD, potom ka Skupštini Crne Gore, a organizatori najavljuju da je moguće da posjete i neka druga mjesta.

“Sprečavanje ulaska Crne Gore u NATO u ovom trenutku je prioritet u okviru svih političkih i društvenih dešavanja u zemlji. Ne postoji ništa iznad toga, jer se radi o pitanju MIRA ili RATA, o budućnosti naše djece. NATO je organizacija protiv mira i bezbjednosti, koja služi ostvarenju geopolitičkih interesa korporativnog neoimperijalizma. Svojim eventualnim pristupanjem Crna Gora bi postala saučesnik međunarodne zločinačke organizacije, koja je djelujući protivpravno odgovorna za razaranja i smrt stotina hiljada nedužnih širom svijeta, između ostalih i građana Crne Gore”, rekli su u pokretu Sloboda narodu.

U pokretu navode da članstvom u NATO Crna Gora postojae legitimna vojna i politička meta svih neprijatelja Alijanse.

“Članstvom u NATO Crna Gora bespovratno gubi svoj kroz istoriju teško stečeni ugled, odriče se svoje slobodarske tradicije i rizikuje budućnost dolazećih generacija. Članstvom u NATO Crna Gora neće postati partner “velikim silama” jer velike sile ne trebaju partnere, nego dominione i kolonije, kako je to istorijski potvrđen. Države koje imaju visok stepen vladavine prava, imaju to zahvaljujući svom istorijskom, ekonomskom i političkom razvitku i ustrojstvu, a ne zato što su članice NATO-a. Samo jačanjem svojih unutrašnjih kapaciteta, prevashodno demokratije i poštenog društvenog dijaloga države postaju prosperitetne”, naglašavaju u pokretu.

U pokretu Sloboda narodu kažu da će zapadnim zemljama koje odlučuju o pozivnici 1. decembra poslati snažnu poruku da narod Crne Gore ne želi ulazak zemlje u NATO.

“Istaći ćemo poruke mira i slobode. Geslo naše protestne šetnje biće – “Ovo je zemlja za nas, ovo je kuća za svu našu djecu!” Svi slobodni ljudi su dobrodošli”, zaključili su u pokretu.

(CdM)

2 komentara

  1. Pretty component to content. I simply stumbled upon your site and in accession capital to say that I get in fact loved account your blog posts. Any way I will be subscribing for your augment or even I fulfillment you get admission to constantly rapidly.

  2. Can I just now say what relief to get one who truly knows what theyre talking about on the internet. You actually discover how to bring a worry to light and earn it crucial. Lots more people need to see this and understand this side in the story. I cant think youre no more popular since you absolutely develop the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com