VJEROVANJA: Ako želite muško ili žensko dijete, ovo morate da radite u KREVETU! - Volim Podgoricu

VJEROVANJA: Ako želite muško ili žensko dijete, ovo morate da radite u KREVETU!

Vječita dilema, kako roditeljima tako i svima oko njih jeste kojeg pola je prinova koju očekuju? Ukoliko vam je to zaista bitno, jer biste voljeli da imate nasljednika, ili su vam djevojčice ipak slađe, predstavljamo vam nekoliko starih vjerovanja i par savjeta kako da, po narodski rečeno, “načinite” muško, a kako žensko dijete…
 Želja da se izabere pol djeteta stara je koliko i ljudski rod. Još su stari Grci pokušavali da dobiju sina tako što su muškarci tokom polnog odnosa ležali na lijevom boku. Francuzi su u 18. veku podvezivali lijevi testis kako bi osigurali svog nasljednika, a Danci su ispod kreveta stavljali makaze u želji da dobiju djevojčicu.

Vremena su prolazila, običaji i shvatanja se mijenjala ali je želja za određenim polom djeteta ostala ista.

Ukoliko mislite da je red da imate muškarca, ovo je nekoliko načina za to:

dečak

Foto: Profimedia
  • Ako supružnici za vrijeme snošaja stisnu zube, biće muško.
  • Ako se tokom večeri kad se začinje dijete pije koka kola biće muško dete.
  • Ako muškarac u toku seksa nosi vunene čarape i okrenut je Lovćenu biće muško dijete.
  • Ako žena jede velike količine crvenog mesa rodiće muško dijete.
  • Muška djeca se prave neparnim danima u mjesecu.
  • Ako je ženina glava okrenuta sjeveru rodiće muško.
  • Ako je snošaj bio u stojećem položaju rodiće se muško.
  • Ako žele dječaka žena se mora bazirati na muškarčevom užitku.

Već imate nasljednika, sada biste voljeli da imate mezimicu onda morate i ovo da znate:

devojčica

Foto: Profimedia
  • Ako se supružnici smiju tokom odnosa, biće žensko dijete.
  • U nekim našim krajevima govori se da muškarac, prilikom ejakulacije mora da drži zatvorena usta, jer će, u protivnom, “odgristi” penis budućem djetetu i rodiće se djevojčica.
  • Ako se snošaj zbiva za vrijeme punog mjeseca rodiće se žensko.

Ono što je takođe interesantno jeste vjerovanje da vaše dete je ono što vi jedete. Tako da ishrana može uticati na ishod rezultata koji ce doći nakon devet mjeseci.

Ako želite dječaka:

dečak sa tatom

Foto: Profimedia

Jedite što više mesa (što je meso crvenije to je dječak vjerovatniji)
Grickajte slane “zanimacije”: čips, grisine…
Očevi treba da piju pića koja su bazirana na sodi (najidelanija je koka-kola).

Ako želite djevojčicu:

ćerka pravi tortu sa tatom

Foto: Profimedia

Oba roditelja treba da jedu ribu i povrće u što većim količinama
Jedite što više slatikiša (čokolada i ostale poslastice neka budu neizostavan dio vašeg dnevnog menija).

Pojedina vjerovanja smatraju da raspoloženje u toku začeća determiniše pol djeteta: dobro raspoloženje i opuštenost donijeće ćerku, a zabrinutost sina. Po drugim običajnim pričama, pol djeteta determiniše dominacija partnera u vrijeme začeća: ukoliko je tada žena “glavna” rodiće se ćerka.

Trik sa iglom i prstenom

Često se predviđanje pola djeteta određivalo tek pošto žena zatrudni. Na skoro svim meridijanima poznat je trik sa iglom, koji “proriče” pol budućeg djeteta i prije začeca. Okačite iglu na konac i dajte nekome da je drži oko dva centimetra iznad vaše ruke. Ukoliko se igla pomera naprijed i nazad – ćerka vam je u budućnosti, a ukoliko su njeni pokreti kružni računajte na sina. Vrlo sličan je i trik sa bračnim ili vjereničkim prstenom. Na dlaci svoje kose okačite burmu. Protrljajte prsten nekoliko puta o kažiprst i potom ga “okačite” malo iznad opružene desne ruke. Broj puta koliko se prsten bude kružno okretao pokazaće vam koliko ćete djece u budućnosti imati.

Po nekim teorijama, što budući roditelji češće upražnjavaju seks, to su im veće šanse da dobiju sina. Ukoliko su odnosi rijetki, to su veći izgledi da će žena roditi djevojčicu.

Oni koji ne vjeruju u bajanje, traže čajeve. Jedan od poznatijih je od tučka divljeg zumbula, a prave ga travarke iz sela Žuč kod Kuršumlije. Tučak divljeg zumbula u narodu se zove “kuričak”, jer oblikom podsjeća na minijaturni muški polni organ. Žena koja želi da začne muško dijete treba da pije čaj tokom svake menstruacije.

devojčica sa naočarima

Foto: Profimedia

Kako god bilo, parovi koji izričito žele dječaka ili djevojčicu mogu da probaju neke od ovih savjeta, ali ono što je najvažnije jeste da bude ŽIVO I ZDRAVO. Tako da, SREĆNO!

ruka bebe i roditelja

Foto: Profimedia
(Srbija danas)

1 komentar

  1. Substantially, the post is really the sweetest on this precious topic. I fit in with your conclusions and will eagerly look forward to your coming updates. Simply saying thanks definitely will not simply just be sufficient, for the amazing lucidity in your writing. I will at once grab your rss feed to stay abreast of any kind of updates. Genuine work and also much success in your business efforts!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com