TERORISTI U PARIZU KORISTILI SRPSKO ORUŽJE: Kupili ga od švercera iz Njemačke! - Volim Podgoricu

TERORISTI U PARIZU KORISTILI SRPSKO ORUŽJE: Kupili ga od švercera iz Njemačke!

Milojko Brzaković, generalni direktor fabrike “Zastava oružje” iz Kragujevca, za Radio Slobodna Evropa je rekao da je ta fabrika MUP-u Srbije dostavile informacije i dokumentaciju o oružju koje je proizvedeno u toj fabrici, a korišćeno je u terorističkim napadima prije dvije nedjelje u Parizu.

Dobili smo zahtjev s brojevima oružja za koje se traži informacija kada je kome otpremljeno, a koje je nađeno prilikom terorističkih napada u Parizu – kaže on, piše portal Slobodnaevropa.org.

Brzaković je potvrdio da je oružje koje je pronađeno u Parizu nakon terorističkih napada, proizvedeno u Kragujevcu za vrijeme bivše Jugoslavije.

– To oružje, s brojevima, koje je tamo pronađeno je proizvedeno u fabrici “Zastava oružje” za vrijeme bivše Jugoslavije i otpremljeno je u vojne pošte koje su se tada nalazile na teritorijama tadašnjih republika Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To oružje je u međuvremenu, ko zna na koji način i kako mogla da stignu u bilo koji kraj svijeta.

Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Njegove navode je potvrdio i vojni analitičar Ljubodrag Stojadinović.

Mislim da je trgovina i krijumčarenje oružja, pored droge i farmaceutskih sredstava, najunosnija grana krijumčarenja i postoji bar desetak mogućnosti da se puške iz “Zastave” nađu bilo gdje u svijetu – poručio je on.

Sudeći po dokumentima koje su njemački istražitelji predali tužiocu, napadači iz Pariza su početkom novembra navodno naručili puške preko interneta od švercera oružjem iz Njemačke.

U porudžbini su bile dvije puške M70 napravljene za vrijeme bivše Jugoslavije.

(foto: AP/Tanjug, A. Nalbantjan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com