Dragan Kamaljević umjesto Nikoljdana slavi Titovdan! - Volim Podgoricu

Dragan Kamaljević umjesto Nikoljdana slavi Titovdan!

Već 25 godina Dragan Kamaljević (53) iz rudničkog sela Dragolj, 29. novembar, kada se u SFRJ obilježavao Dan Republike, slavi kao krsnu slavu umjesto Svetog Nikole.

Kako je izjavio, slavu je nazvao Titovdan, “u znak sjećanja na vrijeme mira, zajedništva i ukupnog razvoja, a posebno što je tada stvorena republika umjesto monarhije”, prenose mediji.

“Odrastao sam u tom periodu i zapamtio sve najljepše, a velika ideja koja je srušena iz ličnih sujeta, uz pomoć inostranstva, mislim da nije zauvijek nestala i zbog toga ovaj dan slavim kao krsnu slavu”, kazao je Kamaljević.

Danas je jubilarna slava, četvrt vijeka, i očekuje više od 30 gostiju, a u slavskoj sobi, na zidu je okačena velika Titova fotografija u uniformi i trobojka sa petokrakom.

Dragan Kamaljević je osnivač Socijalističke partije Srbije SPS u rudničko-takovskom kraju i na svim višestranačkim izborima dobijao je najviše glasova i bio odbornik u Skupštini opštine.

Prošlog mjeseca, odlukom opštinskog odbora, isključen je iz SPS, poslije javne kritike predsjednika Jovice Carevića, protiv koga je podnio i krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com