KONJEVIĆ: Policiji plate veće 15 odsto, biće i stanova - Volim Podgoricu

KONJEVIĆ: Policiji plate veće 15 odsto, biće i stanova

Predlog zakona o zaradama u javnom sektoru predviđa da plate policijskim službenicima budu povećane od pet do 15 odsto, u zavisnosti od organizacione jedinice u kojoj rade, kazao je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević na sastanku sa predstavnicima Sindikata Uprave policije.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor Uprave policije Slavko Stojanović, predstavnicima Sindikata je objašnjeno da će za policijske službenike koeficijenti biti definisani posebnom Uredbom i dogovoreno je učešće predstavnika sindikata prilikom njene pripreme nakon stupanja na snagu zakona.

“Najavljeno je i uspostavljanje elektronske evidencije prekovremenih, noćnih i prazničnih sati čime bi se obezbijedila preciznija evidencija i efikasnija isplata zarade ostvarene po tom osnovu”, kaže se u saopštenju.

Konjević je podsjetio na aktivnosti MUP-a kojima su poboljšani materijalno tehnički uslovi za rad policijskih službenika.

Nabavljeno je preko 250 novih vozila za slubenike Sektora policije opšte nadlenosti, Sektora granične policije i Sektora kriminalističke policije, u završnoj fazi je nabavka uniformi, za saobraćajnu policiju nabavljeni su motocikli, a dobiće i određeni broj skutera koji su posebno korisni za regulisanje saobraćaja u toku ljetnje turističke sezone u primorskim opštinama. Najavljen je i projekat video nadzora za Podgoricu i Budvu za narednu godinu.

Za rješavanje stambenih problema, sa MUP-a su na Sindikat prenijeta prava raspolaganja zemljištem u Budvi, Herceg Novom, Žabljaku. U proceduri je prenos prava raspolaganja zemljištem u Pljevljima, a ubrzo se očekuje i prenos prava raspolaganja zemljištem u Podgorici, gdje bi trebalo da bude izgrađeno oko 260 stanova.

U toku je dogovor sa Opštinom Tivat oko opredjeljivanja značajnog broja stambenih jedinica za zaposlene u Odjeljenju bezbjednosti Tivat.

“Konstatovano je da je uz pomoć MUP-a za oko 100 eura smanjena cijena kvadrata za 48 stanova u Bijelom Polju. Tako je zahvaljujući učešću MUP-a, Sindikata UP i opštine, cijena kvadrata stana 391 eura”, kaže se u saopštenju.

Predstavnici Sindikata založili su se za bolji materijalni položaj policijskih službenika i predložili razgovore oko posebnog kolektivnog ugovora. Dogovoreno je da se dokument usaglasi daljom zajedničkom komunikacijom i saradnjom nadležnih službi.

Kako se navodi, iskazano je nezadovoljstvo kaznenom politikom sudova u slučajevima napada na policijske službenike, koju su predstavnici Sindikata ocijenili blagom.

Konjević je podsjetio da je on otvorio to pitanje u javnosti, da su on i Stojanović u komunikaciji sa čelnicima pravosuđa kako bi ima ukazali na potrebu oštrije kaznene politike.

1 komentar

  1. I think other website proprietors should take this site as an model, very clean and excellent user friendly style and design. As well as the content. You are an expert in this topic!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com