Mladići na pod bacili Desanku (78) i njenu slijepu sestru, mučili ih i opljačkali! (FOTO) - Volim Podgoricu

Mladići na pod bacili Desanku (78) i njenu slijepu sestru, mučili ih i opljačkali! (FOTO)

– Sve su nam uzeli, trebala sam da platim drva pa sam te pare ostavila. Gore od toga je što su nam sve polomili po cijeloj kući, dobro je da smo ostale žive koliko su bili bijesni – kađe Desanka koju su opljačkali nasilnici

M.M. (25) iz okoline Prokuplja je uhapšen, a za njegovim saučesnikom se traga, zbog sumnje da su opljačkali dve bespomoćne starice. Svirepi napad dogodio se 16. oktobra.

Kako saznajemo M.M. je sa svojim bratom, koji je u bjekstvu, cjepanicom razbio staklo na ulaznim vratima kuće u kojoj bake žive same, provukao ruku i otključao ih a zatim su obojica upala u dnevnu sobu u kojoj su bile nemoćne žene.

Foto: Telegraf

Puklo je kao da je bomba pala, nas dvije smo zakukale u glas, znale smo da nam se neko zlo sprema. Onda su u sobu uletjela dvojica sa kapuljačama i zavikala : – Pare, dajte pare….. – priča Desanka Maksimović (78) iz merošinskog sela Jugbogdanovac, staratelj svoje slijepe sedamdesetepetogodišnje sestre Branislave u čiju su kuću upali razbojnici, tukli ih i odnijeli im sav novac.

Foto: Telegraf

– Jedan je imao u rukama rolnu ljepljive trake, zgrabio me je i pokušao da mi je stavi na usta i veže mi ruke ali sam se ja borila sa njim, nisam dala da me zaveže. On me je bacao na zemlju, letjela sam po cijloj sobi, udarala u namještaj ali se zavezati nisam dala, svu sam mu traku pocijepala. Moja jadna sestra, koja skoro ništa ne vidi je shvatila da se nešto dešava, pokušala je da ustane sa kreveta i da izađe a oni su se bacili na nju. Jedan od njih je tako gurnu na beton da je sva bila modra a čvoruga na glavi joj se još nije povukla – opisuje Desanka agoniju koju su preživjele.

Iz ormana u dnevnoj sobi pljačkaši su odnijeli dvadeset hiljada dinara (oko 200 evra) sve što su bake imale.

– Sve su nam uzeli, trebala sam da platim drva pa sam te pare ostavila. Gore od toga je što su nam sve polomili po cijeloj kući, dobro je da smo ostale žive koliko su bili bijesni – kađe Desanka i dodaje :

Foto: Telegraf

Zahvalna sam policiji što su ih uhvatili, živjele smo u strahu da će se vratiti, nismo oko smjele da sklopimo. Imamo dva psa vezana uz ulicu ali životinje nisu ništa čule jer su oni ušli sa druge strane, vjerovatno im je neko kazao kako da nas pokradu – priča nesrećna starica.

Dvojica razbojnika nezadovoljna plijenom iste večeri su pokušala da opljačkaju Novka Nikolovskog u selu Brest.

Zazvonili su na vrata, moj suprug im je otvorio a jedan momak mu je nož stavio pod grlo i kazao: – Pare ili život. Ja sam zavištala i počela da dozivam policiju, pa su pobjegli – kazala je Ljijana Nikolovski.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com