Plesni klub “Sonrisa” kažnjen sa 3,8 hiljada eura - Volim Podgoricu

Plesni klub “Sonrisa” kažnjen sa 3,8 hiljada eura

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirana 31 primjedba, na osnovu kojih je izrečeno šest kazni od 150 eura do 3,8 hiljada eura.

Najveća kazna, od 3,8 hiljada eura, izrečena je plesnom klubu Sonrisa, za koji je utvrđeno da radi bez odobrenja. Kazna od 1,15 hiljada eura je M.I, R.K. i B.R. iz Kotora zbog nelegalnog izdavanja smještaja.

Inspektori su sa 900 eura kaznili Stari fijaker iz Plava, zbog neprijavljenih radnika, dok su kazne od po 150 eura izrekli Tropikani 2 u Budvi, kafani Vip na Cetinju i “Boljević” u Podgorici.

Inspektori su donijeli rješenje o uklanjanju nepoznatog objekta u Ulcinju, čiji je vlasnik nelegalno postavio šank, stolove i stolice. Oni nijesu mogli obaviti kontrolu autoperionice kod Delta Cityja, prijavljene za neizdavanje fiskalnih računa, jer je bila zatvorena.

Inspektori su utvrdili i da prijava protiv I.V. iz Kotora za nelegalnu organizaciju svadbi nije u njihovoj nadležnosti.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole hotela Bianca u Kolašinu, Notting Hilla, Pečurke i automehaničara u Podgorici, Doma starih Relax u Danilovgradu, restoran Mek u Ulcinju, barskog Illusiona i konobe Ribar, pekare Agrokombinat u Beranama i As u Sutomoru, žabljačkog Zlatnog papagaja, O.O. iz Budve, B.T. iz Kotora i B.C. iz Bara.

Inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti ni prilikom kontrole N.D, N.O. i I.V. iz Žabljaka, prijavljenih za organizovanje džiping tura i pružanje usluga turističkih vodiča bez dozvole.

Od ukupno 31 pritužbe, koliko ih je evidentirano od ponedjeljka, dvije nijesu dobile odgovor. Te pritužbe su se odnosile na nepropisno parkiranje i buku i prašinu od kamiona koji dovoze drva.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com