Po tri mjeseca zatvora zbog zastrašivanja Milivojevića - Volim Podgoricu

Po tri mjeseca zatvora zbog zastrašivanja Milivojevića

“Okrivljeni su po staklu objekta, papirnom maramicom razmazivali kečap, udarali rukama po staklu i upućivali riječi: “pe*eru dođi, čekamo te kad izađeš”.

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom su Stefan Mitrović (23), Bojan Vujašević (21) i Nikola Račić (22), osuđeni  na po tri mjeseca zatvora zbog  ugrožavanja sigurnosti izvršnom direktoru LGBT foruma Progres Stevanu Milivojeviću.

Sud je odbio i žalbu odbrane, koja je smatrala da je kazna, i da postoji krivica, previsoka, ali i žalbu tužilaštva, koje je tražilo veće kazne.

U tom sudu smatraju da je prvostepeni sud pravilno procijenio i krivicu i visinu dosuđene kazne, posebno ističući značaj bezbjednosti LGBT osoba u društvu.

Obrazlažući potvrđenu presudu, sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Željka Jovović kazala je tada da je iz iskaza Milivojevića, njegove drugarice Almire Mučić i uvidom u snimak, utvrđeno da su njih trojica, ničim izazvani, ugrozili sigurnost Milivojevića, zbog njegove seksualne orijentacije. Ona je dodala da Vujaševićevu krivicu ne isključuje ni navodna činjenica da je da se  nakon incidenta izvinjavao i sprečavao  drugove da uđu u lokal. Jovović je navela i da im je, radi prevencije, izrekla minimalnu kaznu zatvora, cijeneći njihovu mladost i raniju neosuđivanost.

Okrivljeni su u  odbranama tvrdili da nijesu ni znali ko je Milivojević i čime se bavi, već da su bili pripiti i malo se glupirali. Milivojević je, međutim, bio kategoričan, rekavši da su ga sva trojica verbalno maltretirala i da je strahovao da će ga i fizički napasti. Trojica Podgoričanina, prema optužnom predlogu, vrijeđali su i zastrašivali  Milivojevića, koji je bio u društvu njemačke poslanice Evropskog parlamenta Terese Teri Reintke i Mučićeve.

“Okrivljeni su po staklu objekta, papirnom maramicom razmazivali kečap, udarali rukama po staklu i glasno prijetili oštećenom i upućivali mu riječi: ‘pe.eru dođi, čekamo te kad izađeš’ i u cilju omalovažavanja gestikulirali masturbaciju i pokazivali stražnjicu, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, zbog čega je pozvao policiju”, piše u optužnom predlogu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com