Debeli brijeg: Od Man Mena (34) oduzeto 12,6 kg skanka - Volim Podgoricu

Debeli brijeg: Od Man Mena (34) oduzeto 12,6 kg skanka

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su na graničnom prelazu Debeli brijeg u zajedničkoj aktivnosti tokom vikenda otkrili oko 12,6 kilograma skanka koji je bio sakriven u vozilu kojim je upravljao albanski državljanin Man Mena.

Naime, službenici Regionalnog centra granične policije Centar i Carinske ispostave Debeli brijeg su, 28. novembra oko 15,40 časova, na GP Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali pmv marke Sangyong tipa Rexton, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Albanije Man Mena (34).

“Policijski i carinski službenici su u vozilu otkrili 12 pakovanja skanka, bruto mase 12.598,80 grama koja su bila sakrivena u lijevom i desnom pragu vozila. Lice, vozilo i skank predati su službenicima Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat. O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici”, piše u saopštenju.

Mena je uhapšen, a kriminalistička obrada upućuje na sumnje da je imao namjeru da skank iz Albanije preko granica Crne Gore prokrijumčari ka Hrvatskoj.

On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Zamjenik višeg državnog tužioca je za Menu donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

Skank je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com