Krivična prijava protiv Lazara Rađenovića i još 6 osoba: Oštetili Budvu za 8 miliona eura - Volim Podgoricu

Krivična prijava protiv Lazara Rađenovića i još 6 osoba: Oštetili Budvu za 8 miliona eura

Službenici Uprave policije Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u koordinaciji i po nalogu tužilaštva, Specijalnom državnom tužiocu podnijeli su krivičnu prijavu protiv sedam osoba i tri pravna lica, zbog sumnje da su oštetili budžet Opštine Budva za oko 8.000.000 eura.

Krivična prijava je podnesene protiv Lazara Rađenovića (39) iz Budve, koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela obavljao funkciju potpredsjednika Opštine Budva. Njemu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja na organizovan način.

Prijave su podnesene i protiv  D.V. (33) iz Budve, ovlašćenog zastupnika firme “Wte Wassertechnik GMBH”,  S.S. (37) iz Beograda – Republika Srbija, izvršnog direktora firme“Biochem industries” doo Budva,  G.B. (51) iz Podgorice, izvršnog direktora privrednog društva “Tradeunique” doo Budva.

Policija je podnijela prijave i protiv M.L. (63) iz Beograda, osnivača “TRADEUNIQUE CG” doo Budva,  G.K. (78) iz Beograda,  ka i protiv NN lica na čijem se identifikovanju radi.

Njima se na lice teret stavlja  da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pomaganju na organizovan način.

Prijave su podnesene i protiv i protiv pravnih lica:”Tradeunique” doo budva, “Wte Wassertechnik GMBH” i “Biochem industries” doo Budva.

“Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene u prethodnom periodu po nalogu tužilaštva, ukazuju na sumnju da su se osumnjičeni L.R, D,V, S.S, G.K, G.B, M.L. i NN lice, tokom 2010. godine u Budvi, udružili radi vršenja krivičnih djela i stvorili kriminalnu grupu, u cilju sticanja nezakonite dobiti ili moći, koristeći u tu svrhu poslovne strukture Opštine Budva, preduzeća “Tradeunique” CG doo Budva, “Wte Wassertechnik GMBH” – dio stranog društva u Podgorici i “Biochem industries” doo Budva, u kojima su obavljali svoje službene dužnosti, odnosno kojima su rukovodili. Oni su, kako se sumnja, svojim nezakonitim radnjama, koje su preduzeli u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Budvi, nanijeli štetu Opštini Budva u iznosu od oko 8.000.000 eura”, saopštila je Uprava policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com