(RECEPT) PROVJERENO: Evo kako da se riješite TINEJDŽERSKIH AKNI! - Volim Podgoricu

(RECEPT) PROVJERENO: Evo kako da se riješite TINEJDŽERSKIH AKNI!

Tinejdžersko doba, koliko god bilo zabavno, sa sobom nosi i neke negativne stvari. Zbog “ludih hormona” nerijetko se dešava da djevojke, a podjednako i momci imaju problema sa licem, konkretnije sa aknama i mitiserima. Nekada ovaj problem može da bude toliko ozbiljan da zahtijeva i medicinsko liječenje.

Kako biste se oslobodili akni i mitisera, prva i osnovna stvar jeste higijena. Koliko god da vam se lice masti samo po sebi, kada dođe u kontakt sa nečistoćom, pore se zapušavaju i može se napraviti dodatni problem, tj. može doći do zapaljenja lica.

Dakle potrebno je da se redovno umivate i to sapunom. Ipak, odabir sapuna treba da bude u skladu sa vašom kožom. Potrebno je da vam malo isuši lice, ali ne toliko da izaziva perutanje ili crvenilo. Umivanje morate da imate minimum dva puta dnevno, ujutru i uveče. Nakon toga nanesite ovu masku na lice i ostavite da odstoji 5 do 10 minuta.

Za masku vam je potrebno: čaj od kamilice, kašika meda, jedno jaje i malo brašna. Sve to dobro izmiješajte i nanesite na lice. Isperite mlakom vodom, a lice obrišite peškirom (ne da trljate, već da utapkavate). Nakon par dana bi trebalo da vidite znatno poboljšanje.

Ukoliko ipak imate ozbiljniji problem, potrebno je da se obratite kožnom ljekaru, a djevojke mogu i svom ginekologu, kako bi se stvar riješila uz pomoć medikamenata.

Srećno!

(Srbija danas)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com