SNP: Daćemo doprinos definisanju mogućeg dogovora oko prelazne vlade - Volim Podgoricu

SNP: Daćemo doprinos definisanju mogućeg dogovora oko prelazne vlade

Izuzetno je važno definisati način konkretne primjene mogućeg dogovora oko prelazne vlade, čemu je SNP spreman dati svoj puni doprinos, poručeno je na Glavnom odboru te partije, koji je održan juče na Cetinju.

Glavni odbor smatra da cilj svakog političkog dijaloga mora biti obezbjeđenje slobode izbora za svakog građanina Crne Gore, pa je konstatovao da ideju prelazne vlade podržava verbalno većina političkih subjekata u Crnoj Gori.

Glavni odbor je ocijenio da je partija, u izuzetno delikatnom političkom trenutku u kojem je sa svih strana postojala namjera da im se nanesa šteta, povlačila političke poteze koji su doprinijeli jačanju stranke pred ključne događaje koji predstoje.

“SNP želi Crnu Goru izgraditi kao politički stabilnu, ekonomski jaku, socijalno homogenu, globalno konkurentnu, bezbjednu za sve i međunarodno integrisanu zemlju. Nema napretka Crne Gore bez promjena, zato je neophodno obezbijediti nastavak aktivnosti kojima se predlažu rješenja iz programskih politika SNP-a. SNP treba da bude vlast kako bi najefikasnije sprovela svoj program, a to podrazumijeva visoki stepen discipline i sprovođenja odluka kroz partijske organe i preko izabranih predstavnika”, navodi se u saopštenju.

Glavni odbor, kao najbolji model, vidi saradnju sa svim segmentima društva od kojih zavisi prosperitet Crne Gore-ne dovodeći u pitanje naše programske principe.

Što se tiče načina izlaska na fer, slobodne i demokratske izbore podrazumijeva se samostalni nastup SNP-a.

“U slučaju da Crna Gora dobije poziv za punopravno članstvo u NATO, SNP smatra da se mora pokazati odgovornost prema građanima Crne Gore u cilju obezbjeđenja njihovog fer, slobodnog i demokratskog konsultovanja na referendumu, koji bi bio održan paralelno sa izborima za Skupštinu Crne Gore i lokalne parlamente. SNP je protiv punopravnog članstva Crne Gore u NATO”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com