HITNA POMOĆ S PACIJENTOM SE ZAGLAVILA U LIFTU: Čekali sat vremena da ih izbave! - Volim Podgoricu

HITNA POMOĆ S PACIJENTOM SE ZAGLAVILA U LIFTU: Čekali sat vremena da ih izbave!

– Radilo se o pozivu trećeg reda hitnosti, što znači da pacijent nije bio u stanju trenutne životne ugroženosti. Ekipa je tamo bila u 5.05 minuta, a iz lifta su oslobođeni u 6.26 – rekao je portparol Hitne medicinske pomoći Dušan Gostović

Ekipa niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, zajedno s pacijentom kojeg je trebalo da prebaci u niški Klinički centar, više od sat vremena je bila zaglavljena u liftu u stambenoj zgradi u Ulici Maksima Gorkog 5.

Zdravstveni radnici s pacijentom su morali da sačekaju dežurnu ekipu “Nišstana” kako bi ih izbavili iz pokretnog lifta.

Kako je potvrdio portparol Hitne medicinske pomoći Dušan Gostović, poziv iz Maksima Gorkog su primili juče ujutru u 4.58 sati.

Radilo se o pozivu trećeg reda hitnosti, što znači da pacijent nije bio u stanju trenutne životne ugroženosti. Ekipa je tamo bila u 5.05 minuta, a iz lifta su oslobođeni u 6.26. Oni su preuzeli pacijenta koji je imao kardiološke probleme i krenuli ka bolnici, ali se lift pokvario. Sreća je da pacijent nije imao zdravstvene tegobe koje su zahtevale hitno zbrinjavanje jer, iako su naši ljudi obučeni da pruže pomoć na licu mjesta, ne bi mogli sve to da urade u liftu – objašnjava Gostović.

Malerozni pacijent i njegova rodbina nisu željeli da govore o ovom događaju.

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com