MLADIĆ PREBIJEN PA PREMINUO U BOLNICI - Volim Podgoricu

MLADIĆ PREBIJEN PA PREMINUO U BOLNICI

 

SPLIT – Trinaest dana nakon što je s teškim povredama glave primljen u splitsku bolnicu, 20-godišnji Nikola Krmek iz Splita jučer ujutro oko 9.30 sati preminuo je od posljedica prebijanja.

Tog 18. decembrana Hitni kirurški prijem dovezli su ga automobilom Joško Božić Kudrić (33) i Anel Hodžić (25), koje su vrlo brzo nakon toga u blizini bolnice uhapsili interventni policajci i priveli ih na kriminalističku obradu. Dva dana poslije Županijskom državnom tužilaštvu priveden je samo Božić Kudrić, i to uz kaznenu prijavu za pokušaj ubistva. Splitsko tužiteljstvo tada je izvijestilo kako “postoji osnovana sumnja da je 33-godišnjak oko 17 sati 18. decembra 2015. na području Splitsko-dalmatinske županije više puta rukama udario u glavu žrtvu (1995.) i nanio mu teške i po život opasne povrede (nagnječenje potiljka glave, nagnječenje lijeve očne duplje i arkade, subduralni hematom s obilnim krvarenjem između mozga i očne duplje) zbog kojih je zadržan na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Split.” Nakon ispitivanja tužitelji su istražnom sucu predložili određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela pa je tako Božić Kudrić završio iza rešetaka na splitskim Bilicama.

S obzirom na to da je nesretni Krmek jučer preminuo, Božića Kudrića sad će se teretiti za dovršeno djelo, odnosno ubojstvo za što je predviđena kazna od 5 do 20 godina zatvora. Kako doznajemo, istraga u ovom slučaju još traje, ispituju se svjedoci, a iako su u automobilu u kojem se, prema riječima Božića Kudrića, navodno sve odigralo pronađeni razni predmeti pogodni za nanošenje takvih ozljeda, poput cjepanice i baterijske svjetiljke s dugom drškom, prema dosadašnjim saznanjima ne može ih se dovoditi u vezu s ubojstvom, tj. za sada nije utvrđeno da je Krmek baš njima izudaran. No treba još pričekati rezultate vještačenja izuzetih predmeta.

Božić Kudrić je u svojoj obrani rekao da se sve odigralo u automobilu dok su se vozili i da je Krmek u jednom trenutku počeo lamatati rukama te ga je slučajno udario. On mu je mahinalno uzvratio udarivši ga rukom u glavu, a nakon kraćeg vremena Krmek se počeo žaliti da mu je loše. S obzirom na težinu ozljeda koje je nesretni mladić pretrpio teško je povjerovati da mogu nastati samo od udaraca šakom u glavu, a posebice je uočljiva ozlijeda potiljka. Ona je pak navodno, prema priči osoba uključenih u slučaj, nastala nakon što je Krmeku pozlilo pa su mu Božić Kudrić i Hadžić pokušali dati vode. On je u tom trenutku navodno pao i udario glavom o pod.

Kako bilo, Božića Kudrića sad čeka puno ozbiljniji postupak u kojem mu prijeti višegodišnja kazna. O motivu samog ubojstva govorili su članovi Krmekove porodice, koji tvrde da je uzrok svega činjenica da je Nikola tog 18. studenoga ujutro na šibenskom Opštinskom sudu svjedočio u postupku za tešku krađu i razbojstvo i da je baš tada, u samom finišu suđenja, rekao da je s njim u tim djelima sudjelovao baš Joško Božić Kudrić.

– Doslovno su mu razbili lubanju! Doktor nam je rekao da se čuda događaju, no da moramo biti spremni na sve. Nikoli je cijeli zatiljak razbijen, doktor je kazao da su mu doslovno vadili mozak te da ne znaju kakve će biti posljedice jer ne znaju koliko je dugo mozak bio bez kisika. Nikola je završio pomorsku školu i radio je povremeno u jednoj pekarnici te u marini. On je krupan momak od 120 kilograma, ali je povučen i mek, toliko mek da je ljudima poput Kudrića bilo lako obraditi ga. Oni inače imaju tu šemu, da te momke uvuku u svoje kolo i onda ih praktički prisiljavaju da kradu i provaljuju za njih – rekao nam je tada član Krmekove porodice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com