Pregovori sa Arapima o Duvanskom počinju 15. decembra - Volim Podgoricu

Pregovori sa Arapima o Duvanskom počinju 15. decembra

Tenderska komisija je prihvatila ponudu kompanije BMJ Industries FZ LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za Novi duvanski kombinat, kazao je Pobjedi predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

„Pregovori sa predstavnicima arapske kompanije počinju 15. decembra“, najavio je Vujović.

Tendeska komisija je ocjenjivala formalnu ispravnost ponude, kvalifikovanost ponuđača i ispunjenosti uslova utvrđenih tenderom i tenderskim instrukcijama.

Arapi su za NDKP ponudili 20 miliona eura za dokapitalizaciju, bez kupovine akcija.

Iz Tenderske komisije su, nedavno, nakon otvaranja ponude saopštili da su naveli da planiraju investicije u osnovna sredstva od 18 miliona i u obrtna dva miliona eura. Planiranali su kupovinu novog zemljišta sa objektom u kojem će se organizovati proizvodnja. BMJ Industries, kako su naveli u ponidi, posjeduje fabriku za proizvodnju duvana kapaciteta 200 hiljada kartona mjesečno i raspolaže sa 20 brendova i 40 različitih vrsta cigareta.

„Ponuđač je naveo da namjerava da u prvoj godini angažuje 55 radnika, a do kraja pete ukupno 135 zaposlenih“, ističu iz Tenderske.

Obaveza kupca je da predloži i realizuje obavezni investicioni program za izgradnju fabrike i organizaciju proizvodnje na novoj predviđenoj lokaciji u Podgorici ili na drugoj lokaciji uz saglasnost prodavca. Vlasnici NDKP su Vlada sa 69,91 odsto udjela i glavni grad Podgorica, koji ima 30,08 odsto akcija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com