Budi odgovoran: Kotorski Pronto kažnjen sa 1,15 hiljada eura - Volim Podgoricu

Budi odgovoran: Kotorski Pronto kažnjen sa 1,15 hiljada eura

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 37 primjedbi, na osnovu kojih su izrečene dvije kazne od 150 eura i 1,15 hiljada eura.

Kazna od 1,15 hiljada eura izrečena je kotorskom Prontu, jer je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da nema odobrenje za rad. Kazna od 150 eura izrečena je bjelopoljskoj autoperionici Durmitor, jer nema opštu poresku registaciju.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu frizerskog salona Anđelka u Podgorici koji je bio zatvoren, ali ni B.S. u Kotoru, jer više ne postoji. Inspektori su naložili otklanjanje privremenih objekata sa plaže Trsteno, na kojoj je utvrđeno obavljanje radova bez odobrenja.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole pekare Magistrala u Podgorici, buregdžinice “Vukčević” i kafane na Gintaš pijaci, hercegnovskog Gata, Cuba Libre i Portusa, D.Đ. iz Kumbora i V.S iz Donjeg Stoliva, Santosa u Lastvi i kupališta u Dobroti.

Nepravilnosti nije bilo ni prilikom kontrole NN osobe iz Radanovića, prijevljene za nelegalnu trgovinu kamenom.

Od ukupno 37 pritužbi, koliko ih je evidentirano od ponedjeljka, 17 nije dobilo odgovor. Te pritužbe su se odnosile na nepropisno parkiranje, čak i službenih vozila, neizdavanje računa, korištenje službenih vozila u privatne svrhe, nepoštovanje propisa o zabrani pušenja u lokalu, točenje alkohola maloljetnicima, neprijavljene aparate za klađenje, paljenje plastike i guma i propao asfalt nakon rekonstrukcije.

Nije odgovoreno ni na pritužbu da se u podgoričkoj Očnoj bolnici Optimal pregled naplaćuje prije nego što se obavi.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com