Danilović: Tehnička vlada ključ poštenih izbora - Volim Podgoricu

Danilović: Tehnička vlada ključ poštenih izbora

Vlada Mila Đukanovića nema kapacitet da do kraja iznese postupak pune primjene izbornih zakona, zbog čega pripremu i organizovanje prvih fer i demokratskih izbora treba povjeriti tehničkoj vladi, saopštio je član tog tijela iz Demosa Goran Danilović.

„I dalje odgovorno tvrdim da je ključni krivac za kašnjenje u primjeni izborne regulative nesposobna vlada. Zbog toga je naš prijedlog i plan takav da u konačnom predviđa tehničku vladu, koja bi čitav posao uradila na valjan način i u skladu sa krajnje propisanim rokovima, a možda i prije toga, ukoliko bude dobre volje,“ naglasio je Danilović za Dan.

Dodao je da će možda na ovoj sjednici neki prvi put čuti koliko su probijeni rokovi za punu primjenu izbornih zakona, ali da oni koji podrobnije prate tematiku znaju da je to kašnjenje nedopustivo i da je proizvelo jednu od najtežih političkih kriza u poslednjih petnaestak godina.

Prema njegovim riječima Đukanovićeva vlada je preokupirana samom sobom i krpljenjem većine.

„Nije razmišljala o ustavnoj obavezi sprovođenja zakona i omogućavanja drugim institucijama, zaduženim za praćenje izbornih procesa, da posao obavljaju kako valja. Znam da će biti pokušaja da se čitava odgovornost svaldi na konkretne institucije i niko ih neće braniti ali ne mogu dozvoliti da se zapostaai arogantan odnos Vlade prema problemu neprimjenjivanja seta izbornih zakona. Prosto, neko mora da odgovara“, poručuje funkcioner Demosa.

Đukanovićevu vladu optužuje da je pokazala nehaj, neozbiljnost i nesposobnost. Poručuje da izvršna vlast ništa ne može ubijediti da će narednih mjeseci uraditi ono što nijesu proteklih godina i dodaje da bi toga trebalo da bude svjestan i predsjednik Vlade.

„MUP je sastavni dio Vlade čiji prtmijer dugo vremena nije htio da odobri sredstva za nabavku opreme za primjenu izbornih zašna. Posebna je priča kašnjenje MUP-a ili to što makar nijesu protestovali zato što im se ne omogućava da rade svoj posao“, zaključio je Danilović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com