Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići - Volim Podgoricu

Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići

Više od 200 ljudi uživalo je juče na Novogodišnjem balu za djecu i odrasle na Farmi magaraca Martinići. Uz domaće kuvano vino, domaći sok i priganice, gosti su se upoznali sa farmom i magarcima, jednom od najugroženijih i najrjeđih životinja u Crnoj Gori.

Osim druženja i promocije seoskog turizma, svrha bala je bila sakupljanje sredstava za nekoliko magaraca (Pegaza, Stoju, Snešku, Srnu i Zoricu) kojima je Farma utočiste u čemu se uspjelo.

“Magarac je danas rjeđa životinja u državi od medvjeda. Do prije tridesetak godina bilo je glavni saveznik čovjeku u teškim poslovima na selu. Izgubivši bitku sa tehnološkom revolucijom izgubili su i svoj značaj, pa su danas na granici istrebljenja. Pored zaštite od izumiranja, svrha farme je i proizvodnja zdravog magarećeg mlijeka, brzog i djelotvornog lijeka za sve plućne bolesti”, saopšteno je iz te farme.

Farma magaraca Martinići otvorena je za posjete nedjeljom od 10 do 13 sati. Ulaznica je kiloram šargarepe ili jabuka po osobi.

Događaje na Farmi možete pratiti preko FB: Farma magaraca Martinići.

(CdM)

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything such as this just before. So nice to discover somebody with some original ideas on this subject. realy thanks for starting this up. this fabulous website is a thing that is needed on the net, someone after a little originality. beneficial problem for bringing a new challenge on the internet!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com