Ubio se advokat Evropske komisije - Volim Podgoricu

Ubio se advokat Evropske komisije

Gauthier Pierens, briljantni i štolovani advokat Evropske komisije EK, izvršio je samoubistvo u petak, 4. decembra, nešto prije 11 sati.

Pierens je skočio s prozora kancelarije na drugom spratu zgrade EK Breydel u Briselu. Iako motiv još nije utvrđen, njegove kolege kažu za New Europe da je advokat nakon dvije decenije službe očekivao unapređenije, ali je degradiran.

Prema pojedinim izvorima, Pierens je bio jasan i beskompromisan u ispunjavanju svojih dužnosti, držeći se uloge pravnika. Njegove kolege kažu da nije bio sklon kompromisima neophodnima za napredak u karijeri.

Advokat se prije samoubistva protivio političkom kompromisu u panevropskom zakonu o koncesiji autocesta koji je sugerisala snažna članica EU. On je zbog snažnih gledišta o pitanju uklonjen s pozicije zamjenika advokatske jedinice i premješten na druge dužnosti povezane s evropskim svemirskim programom.

U petak, nešto poslije 10 sati, Pierens je čekao šeficu s kojom je kasnije trebalo da ode na sastanak sa zamjenikom direktora. Nakon što je ona ušla u predsoblje, advokat je odjurio u svoju kancelariju i zaključao vrata. Njegov pomoćnik je shvatio da se on penje na ivicu prozora i počeo je da viče “ne, Gauthier, nemoj to napraviti..”, nekoliko trenutaka kasnije Pierens je skočio i okončao svoj život.

Komisija se odmah mobilizovala, a direktor nije dopustio da porodicu obavijesti belgijska policija već je to učinio lično.

New Europa piše da bi samoubistvo moglo biti povezano s okolnostima na poslu i da bi bilo dobro proučiti na kojim je dosijeima advokat radio prije nego što je degradiran.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com