Članstvo u NATO-u šansa za realni sektor crnogorske privrede - Volim Podgoricu

Članstvo u NATO-u šansa za realni sektor crnogorske privrede

Bezbjednost i sigurnost države garant su stabilnosti njenog ekonomskog sistema i realna pretpostavka većeg priliva direktnih stranih investicija, ocijenio je nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević na sastanku članova Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i predstavnika Privredne komore.

Zahvalivši se na kontinuiranoj poršci te institucije u komuniciranju značaja procesa pristupanja Sjevernoatlantskoj alijansi, Garčević je naglasio i efekte koji se tiču kodifikacije i standardizacije proizvoda i usluga crnogorskog privrednog sektora.

Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici svih sektora privrede, nacionalni koordinator je govorio o šansama koje se otvaraju pred ekonomskim sektorom Crne Gore, navodeći primjere iz uporedne prakse zemalja koje su postale članice Alijanse u posljednja dva ciklusa proširenja.

“Predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković kazao je da postoji veliki prostor za ulaganja i da, u tom pogledu, Crna Gora ima što da ponudi ne samo na NATO, nego na inostranom tržište uopšte. Predstavnici značajnog broja sektora PK saopštili su konkretne sugestije i predloge ka postizanju tog značajnog cilja”, saopšteno je iz Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

Zajednički je ocijenjeno da se treba fokusirati na prezentaciju crnogorskih privrednih potencijala. U tom kontekstu, naglašeni su benefiti sticanja “NATO- koda” i iskazana potreba i neophodnost nastavka kodifikacije proizvoda i usluga. Dogovorene su konkretne aktivnosti koje će uključiti i predstavnike  privrednih komora iz regiona, koji bi sa našim privrednicima podijelili njihovo iskustvo.

Sastanak u Privrednoj komori bila je prilika za osvrt na brojne zajedničke aktivnosti sa Komunikacionim timom, te na neophodnost nastavaka plodotvorne saradnje.

1 komentar

  1. I discovered your website web site online and appearance many of your early posts. Continue to keep up the really good operate. I recently extra encourage Rss to my MSN News Reader. Looking for toward reading far more from you down the line!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com