“Lavice” srušile Dansku za prvo mjesto u grupi! - Volim Podgoricu

“Lavice” srušile Dansku za prvo mjesto u grupi!

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Dansku sa 23:21 (12:7) i osvojila prvo mjesto u Grupi A. U osmini finala igraćemo protiv Angole.
Danska je bila favorit u duelu sa Crnom Gorom, ali naša selekcija je ponovo briljirala i potpuno zasluženo savladala domaću selekciju. Crna Gora će u osmini igrati protiv Angole i vrijeme je da se preskoči ta famozna osmina finala.

Što se tiče samog duela odbrana je bila savršena u prvih pola sata, posebno u prvih 15 minuta. Danska je povela 1:0 i to je jedino vođstvo domaće selekcije na meču. Nakon toga Crna Gora je preokrenula na 3:1, da bi stigli i do 7:2.

U drugom dijelu prvog poluvremena odbrana je malo popustila, Dankinje su postigle četiri gola, ali fenomenalno su pogađale i naše u napadu, pa smo na odmor otišli sa pet golova prednosti – 12:7.

Danska je znatno bolje odigrala u drugom dijelu, ali Crna Gora je imala raspoloženu Đurđinu Jauković. Naša mlada rukometašica bila je nezaustavljiva, najzaslužnija je što smo dugo čuvali prednost od pet i čak šest golova prednosti.

Bila su dva loša perioda u našoj igri. Danska je prišla na 19:16, naša ekipa se mučila i nije šest minuta mogla do gola. Ipak, post je prekinula Jovanka Radičević, da bi Biljana Pavićević povećala na 21:16.

Uspjele su Dankinje da priđu i na 22:20, ali Jovanka je riješila sve dileme po pitanju pobjednika, da bi na kraju domaća selekcija postavila konačan rezultat – 23:21.

Đurđina je igrač utakmice, tu nagradu je i dobila nakon susreta. Ona je postigla sedam golova, a po šest puta su protivničku mrežu zatresle Kaća Bulatović i Jovanka Radičević. Sjajno je večeras branila i Sonja Barjaktarović, posebno su bile važne odbrane u finišu susreta kada Adžićevim izabranicima nije išlo u napadu.

Crna Gora će protiv Angole imati priliku da konačno dođe do četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu.

(CdM, foto:reprezentacija.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com