NATO kampanju sada usmjeravaju ka mladima - Volim Podgoricu

NATO kampanju sada usmjeravaju ka mladima

Članovi Komunikacionog tima Savjeta za članstvio u NATO ocijenili su da je potrebno dijalog sa što širom društvenom zajednicom i približiti sve benefite koje će Crna Gora imati od pristupanja Sjevernoatlanskoj porodici zemalja, poruka je sa današnjeg sastanka članova tima i crnogorskih javnih ličnosti koje su učestvovale u NATO kampanji.

Nacionalni koordinator za NATO, Vesko Garčević, istakao je da će se sljedeći koraci prilagoditi činjenici da je naša zemlja dobila pozivnicu i da nas očekuje period predpristupnih pregovora.

“Vi ste bili ti koji su autoritetima u okviru svojih djelatnosti učinili da se NATO ideja i prednosti koje ona sa sobom nosi, čuju kod većeg broja građana. Ali vi ste bili i ti koji su u vremenu u kojem nije bilo baš jednostavno javno reći da ste za NATO upravo to i učinili i dali jednu drugu dimenziju javnom dijalogu. Naravno sada je drugačija situacija i ona podrazumijeva novi pristup dijalogu koji će se svakako nastaviti”, kazao je Garčević.

Na sastanku je zajednički ocijenjeno da se dijalog mora raširiti na što veći društveni milje, a gosti su istakli i da je neophodno se usresrediti na mlađu populaciju.

“Ideju o prednostima članstva Crne Gore u NATO, treba približiti mladima i u tom smjeru što više koristiti nove tehnologije komunikacije koje su bliske mladoj populaciji”, poručeno je sa sastanka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com