MILAN LANE GUTOVIĆ: U vlasti su vucibatine, političari izgovaraju Šojićeve rečenice! - Volim Podgoricu

MILAN LANE GUTOVIĆ: U vlasti su vucibatine, političari izgovaraju Šojićeve rečenice!

Kada uključimo skupštinske prenose, vidimo bar tri-četiri čovjeka koji izgovaraju Šojićev tekst. Možda fizički ne podsjećaju na njega, ali duhovno sigurno, kaže poznati glumac

 Glumac Milan Lane Gutović kaže da se u Skupštini Srbije nalazi nekoliko političara koji su isti kao Srećko Šojić, kojeg on tumači u popularnoj seriji RTS!

Kako ocjenjuje, oni gotovo da izgovaraju Šojićeve rečenice i duhovno veoma podsjećaju na njega.

Gutović inače smatra da su ljudi poput Šojića, koji je najprije bio prevrtljiv i krađama sklon direktor preduzeća, a zatim postao i lažljivi političar, morali da ostanu na selu da čuvaju ovce.

Međutim, to se nije dogodilo, nego su se takvi šarlatani, koji čak ne poznaju ni sve padeže srpskog jezika, razmnožili i napredovali čak do skupštinskih klupa.

Nazadujemo

– Šojić je smišljen kao jedan običan direktorčić neke male, vašljive firme u vrijeme Jugoslavije, kada su firme bile ogromne, giganti… I unutar tog malog preduzeća on je bio mali lopov, mala bitanga koja nije mogla da ide dalje, nego se tu, u tom malom ehinokokusu društva, našao i u tom balonu djelovao. Bio je smiješan zato što se njegova krađa odnosila na ljubav sa sekretaricom, na drpisanje nečeg, sitnice neke… Međutim, naša propast i naše društvo su tako napredovali da je to što je na dnu, što je i trebalo da ostane na dnu i što nije trebalo da dođe ni do direktora preduzeća, nego da ostane u selu svom i da čuva ovce, pa i odatle da ga izbace, počelo da napreduje – kaže Milan Gutović i dodaje:

– Njegovo napredovanje nije napredovanje jer je on tu gdje jeste, nego mi padamo, nazadujemo. Tako se čini da napreduje Šojić… Ne, ne napreduje Šojić, nego mi propadamo. Uopšte nije paradoksalno to što se Šojić, takav karikaturalan kakav jeste, nađe i u Skupštini. Uopšte nama to nije čudno. Jer kada uključimo televizor i skupštinske prenose, vidimo bar dva, tri, četiri čovjeka koji izgovaraju Šojićev tekst. Možda ne podsjećaju na njega fizički, ali duhovno sigurno, jer se vucibatine množe. I država nije u stanju da ih obuzda, pa tako napreduje i Šojić. Zato volim da igram taj lik. On prati napredovanje moje zemlje u evropskim integracijama.
Inače, i Siniša Pavić, tvorac lika Srećka Šojića, govorio je da je on paradigma našeg vremena.

– On nema nijednu pozitivnu osobinu, ni u životu, ni na poslu, a ipak je veoma omiljen – kazao je on.

(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com