Tenderi za Vranjinu i Kolašin 1600 opet produženi - Volim Podgoricu

Tenderi za Vranjinu i Kolašin 1600 opet produženi

Savjet za privatizaciju produžio je do 21. marta naredne godine rok za dostavljanje ponuda na tendere za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta namijenjenog izgradnji turističkog kompleksa ECOlodge u Vranjini i baznog naselja planinskog centra Kolašin 1600. Produžen je i rok za otkup tenderske dokumentacije za oba projekta, do 14. marta naredne godine.

Ponude se za oba projekta mogle dostavljati do 21. decembra, prenosi agencija MINA-business.

Na tender za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta namijenjenog izgradnji turističkog kompleksa ECOlodge u Vranjini ponude mogu dostavljati domaći i međunarodni investitori, s finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, gradnji, marketingu i poslovanju turističkih kompleksa, zainteresovani za dugoročan zakup za period od najmanje 31 do najviše 90 godina.

Površina zemljišta koje se nudi u dugoročni zakup je oko 13,13 hiljada metara kvadratnih, a nalazi se u atraktivnoj zoni nacionalnog parka Skadarsko jezero, na poluostrvu Vranjina, relativno blizu magistralnog puta Bar-Podgorica.

Planskim dokumentom je predviđena izgradnja 30 objekata sa 61 ležajem i javne zona sa uslužnim sadržajima. Javna zona treba da sadrži 30 objekata, između ostalog, info punkt u suvenirnicu, restoran zdrave hrane koja se nabavlja od lokalnog stanovništva, salu za organizaciju konferencija, wellness i SPA zonu, kao i biciklističku stazu koja ide od Vranjine do manastira Sveti Nikola i dalje kroz zonu park šume.

Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ukoliko ispuni kvalifikacione uslove iz A ili B grupe.

Uslovi iz grupe A su da ponuđač mora biti međunarodni hotelski brend i priznat kao uspješan operator najmanje dva turistička kompleksa, nivoa najmanje četiri zvjezdice.

Ponuđač mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima koji su po međunarodnom standardu nivoa najmanje četiri zvjezdice.

Na tenderu za dostavljanje ponuda za davanje u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja planinskog centra Kolašin 1600 mogu učestvovati iskusni domaći i međunarodni investitori, sa finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, gradnji, marketingu i upravljanju turističkim kompleksima.

Zemljište se nudi u zakup na period od najmanje 31 do najviše 90 godina.

U dugoročni zakup je ponuđena zona planinskog centra Kolašin 1600, u južnom dijelu područja Bjelasice na teritoriji kolašinske Opštine, u sjevernom dijelu planinskog centra, povšine 27,19 hektara.

Izdaje se u zakup i bazno naselje planinskog centra koje čini centralno naselje sa hotelima, apartmanima, recepcijom i javnim sadržajima, zona zasebnih grupacija sa objektima jedno porodičnih smještajnih jedinica i površina za polazište ski liftova.

Unutar baznog naselja planirana je mreža pješačkih komunikacija koja povezuje sve sadržaje naselja i omogućava prirodno kretanje korisnicima. Zona ski staza je interpolirana u zonu baznog naselja na način da obezbjeđuje idealnu dostupnost skijašima.

Planirano je i da se unutar zone izgradi mreža internih saobraćajnica za pristup grupacijama planiranih objekata. Pristup baznom naselju organizovan je iz pravca Kolašina 1450 i iz putnog pravca Lubnice-Berane.

U zakup je ponuđeno i zemljište koje je predmet turističke valorizacije i koje čini više katastarskih parcela.

Na tenderu mogu učestvovati zainteresovani građani i preduzeća, uključujući i konzorcijume, koji podnesu zahtjev, plate naknadu za dobijanje tenderske dokumentacije i potpišu izjavu o povjerljivosti. Naknada za tendersku dokumentaciju košta pet hiljada EUR.

Na tenderu mogu učestvovati i konzorcijumi, pod uslovom da barem jedan član ispunjava kvalifikacione uslove, podijeljene u dvije grupe.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com