ZA MAJKE SA TROJE I VIŠE DJECE: Evo kako da najlakše pribavite dokumentaciju! - Volim Podgoricu

ZA MAJKE SA TROJE I VIŠE DJECE: Evo kako da najlakše pribavite dokumentaciju!

Povodom velikog interesovanja za pribavljanje Izvoda iz registra rođenih za ostvarivanje doživotne naknade za majke troje i više djece, MUP je saopštio da ova dokumenta mogu naručiti preko sajta www.dokumenta.me.

Preko ovog portala može se podnijeti i proslijediti obrazac zahtjeva za izdavanje izvoda iz registra rođenih, uvjerenja iz registra crnogorskih državljana i uvjerenja iz registra prebivališta.

Zahtjev se može podnijeti za sebe ili svoju maloljetnu djecu. Zahtjev se može podnijeti isključivo ako je građanin saglasan da mu isprave budu dostavljene na kućnu adresu kao vrijednosna pošiljka i da se podaci (lično ime, adresa i broj telefona) mogu dostaviti kurirskoj pošti. Davanjem naloga za dostavu dokumenata na adresu se obavezujete da platite troškove poštarine po prijemu pošiljke, a po ponuđenim cijenama Maksexpress-a.

S obzirom na svrhu za koju se traži dokument (ostvarivanje doživotne naknade), ne plaća se administrativna taksa, već samo dostava na kućnu adresu u iznosu od 3,5 €. Isporuka traženih isprava vrši se za Podgoricu po sistemu danas za sjutra, a za ostale gradove u roku do četiri radna dana, uz potpis podnosioca zahtjeva i stavljanja na uvid identifikacionog dokumenta prilikom preuzimanja.

Takođe, MUP  podsjeća kolege iz Ministarstva rada i socijalnog staranja da u sklopu projekta socijalni karton imaju direktan pristup Centralnom registru stanovništva, te da u tom slučaju MRSS ima sve podatke, pa građanima nijesu potrebni izvodi iz registra rođenih.

“Cijenimo izuzetno korisnim prije svega za građane, ali i za zaposlene u područnim jedinicama i filijalama za upravne unutrašnje poslove koji ovih dana imaju povećan obim posla, da MRSS za podnošenje prijava za ostvarivanje doživotne naknade za majke troje i više djece ne traži izvode iz registra rođenih. Na taj način bismo zajedno bili dobar servis građanima, što je prioritet u našem radu”, saopštili su iz MUP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com