FOTO: Ko je posjekao stabla na zagoričkoj strani Gorice? - Volim Podgoricu

FOTO: Ko je posjekao stabla na zagoričkoj strani Gorice?

Na Facebook stranici Ne tunel kroz Goricu postavljene su fotografije odsječenih stabala na zagoričkoj strani Park šume Gorica, iznad zgrada kod Vezirovog mosta.

Kako navodi predstavnik Udruženja ljubitelja Gorice Zoran Bojović posječena su četiri zdrava, velika i najmanje 40 godina stara stabla čempresa, a kao dokaz za to postavio je i fotografije.

“Odsječena stabla se nalaze na rubu opožarenog dijela brda od 18. septembra. 2015. i u nastavku opožarenog dijela od 23. avgusta 2015. Kasno sinoć ili jutros, išegan je i odnešen dio stabala obaljenih čempresa”, navodi Bojović.

Bojović kaže da su nelegalnu sječu prijavili nadležnim organima.

Vlasnici kažu da ne znaju ko je to mogao učiniti.

CdM je poslao pitanja Komunalnoj policiji Glavnog grada, i očekujemo brz odgovor oko ovog slučaja.

Bojović tvrdi da je više nego jasno da se radi o namjeri da se ovaj dio brda devastira, očisti od šume i vjerovatno, u nekoj bližoj budućnosti, “urbanizuje”.

“Prostor koji je ljetos opožaren dugačak je nekih 400 metara i nalazi se na samom rubu guste šume. Upravo je to jedan od provjerenih metoda kako oteti Gorici površinu.Udruženje ljubitelja Gorice i prirode će preduzeti aktivnosti da se ovaj dio Gorice dodatno zaštiti, a blagovremeno ćemo Vas obavijestiti o daljim rabotama”, zaključio je on.

(CdM/Bojana Komnenić)

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com