Koncert Srđan Bulatović – Darko Nikčević & Kamerni orkestar - Volim Podgoricu

Koncert Srđan Bulatović – Darko Nikčević & Kamerni orkestar

Duo gitara Srđan Bulatović – Darko Nikčević i Kamerni orkestar prirediće koncert u okviru manifestacije „Decembarska umjetnička scena 2015“ uutorak, 22.decembra, u Velikoj sali Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati.

Ovaj koncert je dio novog projekta gitarskog dua pod nazivom „The Best of Montenegro“ koji se realizuje premijerno u saradnji sa Kamernim orkestrom od deset članova kojim rukovodi istaknuti violinista mr Vili Ferdinandi.

Repertoar koncerta će obuhvatiti  autorske kompozicije koje su inspirisane tradicionalnom muzikom Crne Gore.

Dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević prisutni su na sceni preko dvije decenije. Srđan je doktor klasične gitare, a Darko magistar audio tehnologije. Ranije su izvodili muziku raznih autora iz oblasti klasične, filmske i flamenko muzike, a posljednjih nekoliko godina publici kod nas i u inostranstvu predstavljaju se svojim autorskim djelima. Njihove kompozicije oslanjaju se na tri tačke: Mediteran, Orijent i Balkan. Dakle, u njima možete osjetiti ljepotu mediteranskog zvuka, misticizam Orijenta i nepravilne ritmove Balkana. Ova djela inspirisana su tradicionalnom muzikom Crne Gora, a u nekima od njih osjeća se uticaj muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan instrument kao što su rock, flamenko i finger picking stil. Ono što je konstantno prisutno u njihovim djelima jeste da i dalje govore jezikom klasične i flamenko gitare.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 20h) po cijeni od 5 eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237

1 komentar

  1. Howdy are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com